fbq
Uutiset
27.03.2020 14:00
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan arkisto
Ile Vainio
Ile Vainio toipuu syöpäleikkauksesta – setäkin selviytyi sairaudesta!
Uutiset
27.03.2020 14:00
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan arkisto

Uusimmassa Seiskassa (13/2020) kerrotaan virheellisesti, että tuottaja-muusikko-sanoittaja Ilkka ”Ile” Vainion, 59, Markku-setä olisi aikoinaan menehtynyt paksusuolensyöpään.

– Markku-setäni voi oikein, sillä hän päinvastoin selvisi tästä periytyvästä syövästä. Sen sijaan isoisäni, sotasankari Tauno Vainion vei taivaaseen syöpä, ei luoti, Ile oikaisee.

Ile toipuu parhaillaan mökillään Pernajassa Elina-vaimonsa hellässä huomassa. Laulajalla alkavat sytostaattihoidot puolentoista viikon kuluttua, ja hän suhtautuu tulevaisuuteen varmana ja toiveikkaana.

Lue myös: Ile Vainio antaa sairaudelleen kasvot – ”Aion olla koko kansan syöpäsoturi!”

Työnarkomaaninakin tunnettu taiteilija ei ole malttanut olla täysin tekemättömänä. Sanoituksia ja runoja syntyy kiivaaseen tahtiin myös toipilaana.

– Olen kiitollinen minut leikanneille lääkäreille, Anne Ranta-Knuutilalle ja Antti Kivelälle sekä taivaan johtokunnalle. Oloni on paljon kevyempi nyt kun syöpäkuula on pukattu ulos.

Yli tuhat laulua loihtinut Ile aloittaa Viihteen Kenttämiehet -orkesterinsa kanssa elokuussa Koko Kansan Laulut -nimellä kulkevan 60-vuotissynttäreikiertueensa, joka huipentuu maaliskuussa 2021 Tampere-talon konserttiin.

– Lavalla tullaan näkemään useita yllätysvierailijoita, Ile vihjaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »