fbq
Uutiset
13.05.2018 20:16
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Hannu Rainamo/Red Bull Content Pool ja Victor Engström/Red Bull Content Pool
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi ottivat hurjan haasteen vastaan - valloittivat Lahden suurmäen juoksemalla! Kuvat!
Uutiset
13.05.2018 20:16
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Hannu Rainamo/Red Bull Content Pool ja Victor Engström/Red Bull Content Pool

Kansainväliset mäkihyppystadionit valloittanut ylämäkijuoksutapahtuma Red Bull 400 järjestettiin eilen lauantaina (12.5.) Lahden suurmäessä. Lähes 700 osallistujaa testasi äärirajojaan helteisessä auringonpaahteessa, pyrkien nousemaan mäkimontun pohjalta Lahden suurmäen huipulle. Suomen urheilutähdistöä kisassa edustivat hiihtäjistä maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen ja olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, yhdistetyn Ilkka Herola ja Leevi Mutru sekä lumilautailulegenda Eero Ettala.

Ammattiurheilijoista paras oli Iivo Niskanen, joka sijoittui kolmanneksi. Voittoon ylsi suunnistusta aktiivisesti harrastava Mikko Patana ja toiseksi sijoittui hiihtotaustan omaava Juho Veikkolainen. Naisten sarjan voitti maratoonari, epävirallisen halli-ME:n omaava Laura Manninen.

Vuoteen 2018 mennessä Red Bull 400 -kisoja on järjestetty yhteensä 36. Lajin maailmanmestari kruunataan kuluvana vuonna toista kertaa. Maailmanmestaruudesta kamppaillaan tällä kertaa Itävallan legendaarisessa Bischofshofenin lentomäessä.

Onnittelut pronssimitalista Iivo Niskanen, mitkä ovat päällimmäiset tuntemuksesi rääkin jälkeen?

- Yllättävän ok. Tämä meni kivuttomammin kuin edellisillä kerroilla.
 
Miten valmistauduit kisaan?

- En mitään juoksulenkkiä ole tehnyt, mutta olen rullahiihtänyt esimerkiksi toissa päivänä 75 kilometriä ja eilen ajoin pyörällä kolme ja puoli tuntia, eli sellaista peruskestävyystreeniä. Mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun mies raapaistiin hengityksen puolesta oikein kunnolla ahtaalle.
 
Erosiko Lahden hyppyrimäki mielestäsi Kuopion vastaavasta?

- Ehkä se on vähän jyrkempi pidemmän matkaa. Kuopiossa pöytä hyppyrin jälkeen on myös pidempi. Tai en tiedä tuntuiko se siltä, koska silloin minulla oli huonompi kunto. Mäki oli siedettävässä kunnossa ja alusta piti hyvin, mikä on tärkeää.
 
Mikä tekee tästä kilpailusta erityisen?

- Tätä on erittäin vaikea kuvailla. Nyt voitti suunnistaja ja kisassa on ollut monen lajin edustajia, jotka ovat pärjänneet. Ideaalikroppaisella urheilijalla tässä lajissa pitäisi olla mahdollisimman kevyt ylävartalo ja lisäksi se vaatii voimaa ja lihaskestävyyttä. Kun suoritus on kuitenkin päälle sen kolme minuuttia, vaatii se jo myös jonkin verran kestävyyttä.
 

IIvo

 

Iivo

 

 

Sami Jauhojärvi

 

 

Sami

 

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »