Hurja luku-urakka! Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä pänttää hulluna pääsykokeisiin – ”Haluan lääkäriksi!”

Uutiset | 10.01.2020 17:02

Suomen menestyneimpiin naisuimareihin lukeutuva Hanna-Maria Seppälä, 35, mietti räpylät naulaan ripustettuaan pitkään, mitä elämältään haluaisi. Vuoden 2016 uran lopetuksesta kului pari vuotta, kunnes ajatus kirkastui: hän haluaisi lääkäriksi.

– Se on ollut haaveeni kauan, mutta tuli ajankohtaiseksi, kun uintiurani on ohi. Haluan olla se ihminen, joka pystyy kriittisissä tilanteissa auttamaan toisia ja tuomaan jotain merkitystä tähän maailmaan, Hanna-Maria kertoi Seiskalle Fressi-kuntosalin avajaisissa Helsingissä.

– Kun nyt mietin asiaa, kaikki aktiiviurani opinnot ovat tähdänneet lääketieteelliseen. Minulla on entuudestaan fysioterapeutin tutkinto ja maisterin paperit liikuntabiologiasta.

Lue myös: Tässä on salaa avioituneen Hanna-Maria Seppälän upea vihkisormus – kuva!

Hanna-Maria Seppälä lukee lääketieteellisen pääsykokeisiin. – Kyllä se on ihan täysipäiväistä työtä. Nostan hattua kaikille, jotka lähtevät tähän vanhemmalla iällä.
Hanna-Maria Seppälä lukee lääketieteellisen pääsykokeisiin. – Kyllä se on ihan täysipäiväistä työtä. Nostan hattua kaikille, jotka lähtevät tähän vanhemmalla iällä.

Ensiyritys vesittyi

Parhaillaan Hanna-Maria pänttää lääketieteellisen pääsykokeisiin toista kertaa. Viime keväänä hän veti vesiperän.

– Sisäänpääsy ei ollut lähelläkään. Nyt olen valmennuskurssilla, ja arjestani 80 prosenttia kuluu opintojen parissa.

Lue myös: Kuva! Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä hankki Anssi-rakkaansa kanssa komean öky-Audin!

Lukumäärät ovat hurjia.

– Välillä tulee luettua jopa 12 tuntia päivässä. Olen huomannut, ettei kannata päntätä ihan niin pitkiä päiviä, mutta kahdeksan tuntia menee helposti. Silti tiedostan, että lääkikseen pääsee sisään keskimäärin vasta kolmannella yrittämällä.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!