Uutiset

Hovioikeus lievensi Pirkko Jalovaaran rahankeräysrikostuomiota: väärinkäytti lähes 400 000 euroa!

31.08.2018 14:02

Helsingin hovioikeus antoi tänään perjantaina (31.8.) tuomion kohusaarnaaja Pirkko Jalovaaralle rahankeräysrikoksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Jalovaaran kahdeksan kuukauden ehdolliseen viime vuonna. Myös hovioikeus piti Jalovaaraa syyllisenä rahankeräysrikokseen, mutta katsoi, että Pirkon Rukousystävät ry -yhdistys on käyttänyt keräämiään varoja rahankeräysluvan vastaisesti selvästi pienemmän summan kuin käräjäoikeus totesi.

Käräjäoikeuden mukaan rahankeräysluvalla käytettyä rahaa käytettiin vuosina 2010–2013 väärin 577 896 euroa, kun taas hovioikeuden mukaan summa oli 395 899 euroa. Tämän takia hovioikeus alensi Jalovaaran kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion seitsemäksi kuukaudeksi, ja hänen valtiolle menettämänsä rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä saatu summa puoliutui 164 471 eurosta 86 210 euroon.

Maksoi itselleen liian suurta palkkaa

Rukousystävät ry:n rahankeräyslupa oli myönnetty ehdolla, että kerätyt varat käytetään Suomessa järjestettävien rukousiltatapahtumien tiedotus-, ilmoittelu-, matka- ja järjestelykustannuksiin, sekä taloudelliseen ahdinkoon ajautuneiden henkilöiden auttamiseen. Lisäksi luvassa piti olla tarkkaan määritelty ulkomaille annettavien avustusten kohde.

Jalovaara oli kuitenkin käyttänyt rahankeräysluvalla kerättyjä rahoja muun muassa auton hankintaan ja käyttöön, päivärahojen maksamiseen, mediatyöhön, ammattikirjallisuuden hankintaan ja kielikursseihin. Lisäksi hovioikeuden mukaan hän maksoi itselleen puolet liian suurta palkkaa, eli 137 800 euron edestä ylimääräistä. 
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!