fbq
Uutiset
01.01.2021 16:03
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova
Aira Samulin
Hirret kymmenellä rekalla Suomen halki! Aira Samulin rakennuttamastaan muistomerkistä: ”Lehdet kirjoittivat, että onko minusta tullut suuruudenhullu”
Uutiset
01.01.2021 16:03
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova

Hyrsylän mutka on Lohjalla sijaitseva elämyskohde, joka sijaitsee Hyrsylän kylässä entisessä Nummen kunnassa. Sinne hurauttaa Helsingistä alle tunnissa, ja kohteeseen on järjestetty lukuisia bussikuljetuksia eri puolelta Suomea. Koko kansan tuntema tanssitaiteilija Aira Samulin, 93, rakennutti ainutlaatuisen rajakarjalaistyylisen talon vuonna 1983.

– Täällä on käynyt vuosien varrella noin 300 000 vierailijaa, Aira laskee.

Lue myös: Aira Samulin joutui turvautumaan hätäkeinoihin – tanssilegenda suree Hyrsylän mutkan tilannetta

Nurmekseen vuonna 1978 rakennettu Bomban talo tehtiin muutama vuosi ennen Hyrsylän mutkaa. Samat työntekijät toteuttivat Airan haaveen.

– Silloin vanhat hirsirakentajat opettivat nuorempia. Mietin, mikä on se muistomerkki, jonka tänne haluan ja päädyin tähän.

 Tanssilegenda Aira Samulin on rakennuttanut hirsilinnansa jälkipolvia varten.
 Tanssilegenda Aira Samulin on rakennuttanut hirsilinnansa jälkipolvia varten.

Lue myös: Aira Samulin vaikeuksiin joutuneen Hyrsylän mutkan tulevaisuudesta: ”Meno tulee olemaan todella rajua”

Hirsilinnan hirret kasattiin, numeroitiin ja purettiin Karjalassa. Sitten ne tuotiin kymmenellä rekalla Suomen halki Lohjan Hyrsylään.

– Lehdet kirjoittivat, että onko minusta tullut suuruudenhullu, kun rakennan itselleni tällaisen kesämökin. Ajattelin, että kirjoittakoot!

Lue myös: Kuvat! Aira Samulin esittelee legendaarisen Hyrsylän Mutkan – Kata Kärkkäisen kohutut Playboy-kuvat otettiin aitan edessä!

Aira kertoo halunneensa, että hirsilinna olisi muisto sota-ajoilta ja Karjalan Hyrsylästä, josta tanssilegenda on alun perin kotoisin.

– Itse asiassa en rakentanut tätä paikkaa itselleni ollenkaan, vaan kaikki mitä olen ansainnut ja tehnyt yrittäjänä, olen sijoittanut tänne ja tehnyt jälkipolvia varten.

Katso Hyrsyläm mutkan esittely kokonaisuudessaan tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »