Heli Palsanmäki puolustaa valtion Huutokauppakeisarille antamaa 100 000 euron tukirahaa: ”Ei tule meidän taskuun”

Uutiset | 19.04.2020 11:48

Television suositusta Suomen Huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu yrittäjäpariskunta Aki ja Heli Palsanmäki joutui lauantaina 18.4.2020 myrskyn silmään, kun selvisi, että valtio myönsi Palsanmäkien yritykselle 100 000 euron tuen.

Valtion rahoitusyhtiö Business Finland on myöntänyt koronapandemian vuoksi kehitysrahoitusta sadoille pienille ja keskisuurille yhtiöille. Kaiken kaikkiaan myönteisiä, erikokoisia tukipäätöksiä on tehty lyhyessä ajassa noin 5 200 kappaletta.

Suomen Kuvalehti uutisoi, että ”100 000 euron tukipotteja saivat muun muassa Huutokauppakeisari-tv-ohjelmasta tutun pariskunnan Hirvaskankaan Kauppahuone ja Kolarin Ylläksellä toimiva Jounin Kauppa”.

Tämä nosti some-mylläkän ja varsinkin Palsanmäkien samaa tukipottia ihmeteltiin ja kritisoitiin sosiaalisessa mediassa kovin sanoin.

Palsanmäet pyörittävät Keski-Suomessa Äänekosken Hirvaskankalla huutokauppayritystä.

 

"Työllistää monta henkilöä"

Nyt Heli Palsanmäki on avannut sanaisen arkkunsa. Hän korostaa Facebookissa Huutokauppa Palsanmäki -sivulla julkaistussa tunteikkaassa tekstissään, että tuki on myönnetty puhtaasti liiketoiminnan kehittämiseen muuttuneessa tilanteessa.

– Raha on tarkoitettu yrityksen kehittämiseen. Ei tule meidän taskuun. Vaan menee palveluntuottajien taskuun, toisin sanoen firmalle joka tekee meille nettiin sivuston jossa pystymme pitämään entistä paremmin huutokauppoja, Heli alleviivaa.

– Eli tämäkin projekti työllistää monta henkilöä!

Tarkkaa raportointia

Heli Palsanmäki vakuuttaa tietävänsä, että ”tuki on valtava”.

– Jokainen euro jota ei tästä tuesta mene tähän projektiin palautetaan Business Finlandialle. Ja BF:lle raportoidaan tarkasti projektista.

Heli ottaa kantaa myös värikkääseen some-kirjoitteluun ja vääriin väitteisiin.

– Sitten sinä joka olet lukenut, että muutamme Espanjaan talveksi ja Aki jää eläkkeelle kun täyttää 55v. Se oli HAAVE ennen koronaa. Mutta näin ne haaveet kaatuu!

"Miksi pitäisi luovuttaa?"

Palsanmäki listaa, kuinka korona on vaikuttanut heidän työhönsä:

– Live huutokaupat on peruttu, huutokauppa keikat on peruttu, ohjelman tekeminen on peruttu. Meidän ainut tulonlähde on tällä hetkellä ennakkotarjouksilla pidettävä huutokauppa ja voin kertoa, että sillä maksetaan nippa nappa yrityksen kiinteät kuukauden menot, Heli kirjoittaa Facebookissa.

– Tämä korona tilanne ei ole kenellekään mukava tilanne. Mutta miksi pitää luovuttaa? Minä en ainakaan halua, että olemme puolen vuoden tai vuoden päästä konkurssissa, jos vaan pyöritämme kotona sormia.

Pelicans, Yellow Film, Finlayson....

Business Finland kertoo saaneensa kuluneiden koronaviikkojen aikana kolmen vuoden edestä hakemuksia. Haku on ollut auki 19. maaliskuuta lähtien.

Suomen Kuvalehden tekemän selvityksen mukaan Business Finland on myöntänyt 16. huhtikuuta mennessä 759 yritykselle kehitysrahoituksen 100 000 euron enimmäissumman.

Satatonnia ovat saaneet Sampo Kaulasen vetämän Jounin Kaupan ja Palsanmäkien huutokauppayrityksen lisäksi mm. perinteikäs tekstiiliyhtiö Finlayson ja lahtelaisen Pelicans-jääkiekkojoukkueen taustayhtiö. Myös tuotantoyhtiö Yellow Film & TV, konsulttiyhtiö Miltton Group ja sosiaalisen median yhteisöä pyörittävä Huono Äiti Oy saivat 100 000 euron tuet. 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!