Heikoin lenkki -ohjelman Kirsi Salo, 50, paljastaa: Näin päädyin Kolumbiaan viidakon keskelle – ”Tapahtui iso, peruuttamaton muutos!”

Uutiset | 26.12.2017 13:01

Kirsi Salo, 50, muistetaan sekä Nelosen uutisankkurina että kireissä nahkahousuissa ja tiukassa nutturassa kisailijoita kuumottavana juontajana Heikoin lenkki -ohjelmassa. 2000-luvun alun televisiotöistä on jo aikaa, ja paljon on muuttunut Kirsin elämässä.

Lue myös: Vain Seiskassa! Kirsi Salo esittelee 60 hehtaarin hulppeat tiluksensa Kolumbiassa: ”Tänne nousee viidakon valtakuntani” – kuvat!

Nyt hän on käyttänyt päivän metsästämällä pakastimia, patjoja, vuodevaatteita sun muita tavaroita kolumbialaisessa Santa Martan kaupungissa Karibianmeren rannalla.

– Vaikka Kolumbia olisi täydellinen lomakohde, olen täällä työskentelemässä. Se tarkoittaa kaikennäköisissä kaupoissa ja virastoissa pyörimistä, Kirsi sanoo.

Hän osti aiemmin tänä vuonna yli 60 hehtaaria metsää ja viidakkoa 30 kilometrin päästä Santa Martan rantakaupungista. Hänen kotinaan on trooppisilla tiluksilla sijaitseva vanha maalaistalo, jonka remonttia hän marraskuussa viimeisteli.

Lue myös: Ex-juontajakaunotar Kirsi Salo, 50, viihtyy Kolumbiassa sinkkuna: Kun jotain superkivaa tapahtuu, soitan ex-miehelleni!

– Suurin pohdinta oli, kestääkö jääkaappi vuoriston sähkökatkoja, ja paljonko kaappi painaa. Se pitää nimittäin raahata viidakkovuorelle käsin tai muulin selässä. Jääkaappi nousi sinne lopulta kolmen miehen voimin, tunnin verran kivisiä mutkikkaita mutarinteitä kiipien. Pääsi ehjänä perille!

Aloin etsiä totuutta

Mutta mikä on tuonut Kirsin tänne, viidakon valtakuntaan?

– Se onkin ollut pitkä tie! Ollessani Nelosen tv-uutisissa 1990-luvun lopulla havahduin jälleen. Otin seitsemän kuukauden sapattivapaan, ja joogasin ja meditoin pari kuukautta Kiinassa.

– Henkisyyskaudet hiipuivat kuitenkin pois. Tuli Heikoin lenkki, lapset, yrittäjyys, perhearki. Iso, peruuttamaton muutos tapahtui äkkiarvaamatta yhtenä iltana 2011. Luin kotona kirjaa, kun yhtäkkiä koin jotakin elämää suurempaa olevan läsnä. Minut valtasi suurenmoinen rakkauden tunne, se kasvoi kuin ilmapallo sisälläni. Aloin selvittää, tutkia ja tiedostaa, kuka olen ja miksi me ihmiset olemme täällä. Etsin totuutta, ja lopulta opiskelin vuoden verran uuteen ammattiin, hyvinvointivalmentajaksi.

Lue myös: Wau! Juontaja Kirsi Salo, 50, poseeraa yllättäen yläosattomissa: rohkea otos kerää ylistystä - kuva!

Valmentajana Kirsi auttaa ihmisiä löytämään todellisen minuutensa. Hän antaa työkaluja ja opastaa purkamaan elämää estävät rajoitteet ja pattitilanteet vaikkapa työhön, rakkauteen tai vaurauteen liittyen.

– Tarjoan hyvin lempeää, rakkaudellista ja hyväksyvää valmennusta. Etenkin Vapaa nainen -kurssit ovat olleet suosittuja.

Itkin ja tärisin

Miksi Kolumbia? Kirsi sanoo, että viime vuosien aikana hänessä on vahvistunut halu elää mahdollisimman yksinkertaisesti. Hän haluaa irti oravanpyörästä ja ylenmääräisestä materiasta.

– Ihminen tarvitsee vain ravintoa ja katon pään päälle. Aloin selvittää, miten voisin kasvattaa ravintoni siellä, missä asun, vuoden ympäri ja mahdollisimman helpolla. Tutustuin ekoviljelyyn ja -rakentamiseen, hän kertaa.

Lue myös: Kolumbiaan muuttava Kirsi Salo väleistään ex-mieheensä Sammy Aaltoseen: Olemme yhtä suurta perhettä!

– Puolitoista vuotta sitten minulle tuli tosi voimakas tunne: "Kirsi, nyt etsit paikan kasvattaa ruokaa ja otat ystävät mukaan!" Nostin kädet ilmaan ja antauduin ajatukselle. Uskon, että vaistoja seuraamalla elämä ohjaa aina oikeaan. Mutta minne menisin? Madeira, Sri Lanka ja Bali kävivät mielessä. Mikään niistä ei inspiroinut. Sitten näin artikkelin Kolumbiasta, elämä otti ohjat, ja viime joulun aikaan vietin poikieni kanssa kaksi kuukautta maanosassa, jossa en ollut ikinä edes kuvitellut käyväni.

Kirsin Kolumbiassa vuosia asunut serkku vinkkasi Santa Martan kaupungista. Se sijaitsee aivan maan pohjoisosassa.

– Kun köröttelimme bussilla kaupunkiin, aloin itkeä. Norsunkyyneleitä valui valtoimenaan, ja tärisin kauttaaltani. Olin tullut kotiin. Tässä kaupungissa ja ympäröivissä vuorissa on jotain, joka koskettaa minua sieluani myöten.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Pauliina Runola
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!