fbq
Uutiset
21.02.2019 17:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld
Heidi Kyrö
Heidi Kyrö joutui lapsena rankan ja pitkäkestoisen kiusaamisen kohteeksi: ”Minua tönittiin, syrjittiin ja päätäni uitettiin vessanpöntössä”
Uutiset
21.02.2019 17:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Tähdet, tähdet -ohjelmassa mukana olevalle Heidi Kyrölle peruskoulu oli äärimmäisen raskasta aikaa.

Häntä kiusattiin kolmannesta luokasta alkaen.

- Minua tönittiin ja syrjittiin todella paljon. Kuulin kaikenlaista huutelua koko ajan. Yläasteella päätäni uitettiin vessanpöntössä, ja minut kasteltiin käsisuihkulla. Olin luokan luottamusoppilas, ja välillä kävelin luokan eteen kertomaan luottamusoppilaiden kokousten asioista umpimärkänä. Sen jälkeen oppitunti jatkui normaalisti. Se oli minulle arkea, valitettavasti, Heidi kertoi Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

Kiusaaminen seurasi kotiin asti.

- Kotimme kaikki ikkunat ja autotallin ovi töhrittiin eri elintarvikkeilla, kun olin vanhempieni kanssa lomamatkalla. Postilaatikostamme löytyi milloin mitäkin yllätyksiä. Myös vanhemmilleni huudeltiin solvauksia. Esimerkiksi äitini kuuli minuun liittyvää huutelua työmatkoillaan.

Kuuntele Heidin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Lue myös: Jonna Geagea rehellisenä Nylon Beatin lopusta – luksusloma muuttui riitelyksi: Erin itki yläkerrassa, minä alakerrassa!

Väitettiin julkkistyrkyksi

Opettajat ja rehtorit eivät puuttuneet kiusaamiseen, sillä kiusaajien vanhemmat olivat paikkakunnalla vaikutusvaltaisia.

- Puhuin asiasta eräässä tv-lähetyksessä lähdettyäni pois koulusta. Silloin hyvä ystäväni oli työharjoittelussa vanhalla yläasteellamme, ja hän kuuli opettajainhuoneessa puheita siitä, kuinka yritin julkisuuteen kaikin keinoin, ja minua kutsuttiin valehtelijaksi. Ystäväni järkyttyi kuulemastaan, koska hän oli nähnyt kaiken kokemani.

Kuuntele Heidin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa:

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »