Uutiset

Hausmyllyn Enzo Pulkkinen sairastui yllättäen – ”Pelottaa niin pirusti!”

21.03.2020 15:09

Hausmylly-yhtyeen nokkamies Hannu "Enzo" Pulkkinen, 58, oli helmikuun alussa käymässä ystävänsä luona Keski-Suomessa. Viikonloppu oli sujunut kosteissa merkeissä.

Jossakin vaiheessa Enzo oli humalassa kaatunut, lyönyt päänsä ja herännyt aamulla verilammikosta. Hän hälytti itse ambulanssin.

Sairaalassa hänelle tehtiin TT-traumakuvaus. Päällimmäisessä kuvassa ei näkynyt vielä mitään, mutta syvemmistä kuvista löytyi paksuuntuma vasemmasta keuhkoputkesta.

Tämän jälkeen alkoivat tutkimukset ja kokeet. Seiskan reportteri oli Enzon mukana maaliskuun 5. päivä, kun laulaja kävi syöpätutkimuksissa Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Sairastuminen keuhkosyöpään tuli Enzolle täysin yllättäen, ilman minkäänlaista merkkiä sairaudesta. Syöpä löytyi, kun Enzolle tehtiin TT-traumakuvaus hänen loukattuaan päänsä humalassa.
Sairastuminen keuhkosyöpään tuli Enzolle täysin yllättäen, ilman minkäänlaista merkkiä sairaudesta. Syöpä löytyi, kun Enzolle tehtiin TT-traumakuvaus hänen loukattuaan päänsä humalassa.

 

Polttanut 45 vuotta

Maaliskuinen sairaalassakäynti ja tarkat kokeet toivat huonoja uutisia. Yhdestä yskösnäytteestä löytyi syöpäsoluja. Diagnoosi oli, että TT-kuvissa näkynyt paksuuntuma on syöpää.

Seuraavaksi Enzolle tehdään PET-varjoainekuvaus, josta selviää, onko syöpä levinnyt ja tehnyt etäpesäkkeitä. Tuolloin otetaan myös näytteitä, joilla selvitellään lisää syövän laatua.
Syöpälääkärit kokoontuvat nopealla aikataululla ja tekevät leikkaus- ja hoitosuunnitelmat. Leikkauksen jälkeen seuraavat muut syöpähoidot, sytostaatti- ja sädehoito. Ennusteet tulevaisuudesta voidaan antaa vasta leikkauksen jälkeen.

Positiivista on, että syöpäosastolla tehdyt verikokeet ja puhallustestit olivat hyvät, vaikka Enzo on tupakoinut 45 vuotta.

Jännittynyt Enzo Pulkkinen odotti vuoroaan röntgen- kuvaukseen torstaina 5.3. Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa.
Jännittynyt Enzo Pulkkinen odotti vuoroaan röntgenkuvaukseen torstaina 5.3. Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa.

 

”Tuli ihan puskista”

Enzolle syöpädiagnoosi oli täysi yllätys.

– Lääkäri tuli kertomaan, että TT-kuvissa päästä ei löytynyt mitään vikaa, mutta kun sinulla on keuhkosyöpä, niin mennään tarkempiin kuvauksiin. Ihan puskista tuli se ilmoitus, Enzo kertoo.

– Lääkäri kysyi, onko minulla ollut nuhaa tai muuta, mutta eihän minulla ole oikeastaan ollut ikinä mitään sairauksia. No, päässä on ollut vikaa, mutta se on onneksi pieni pää, niin sinne ei mahdu isoa vikaa.

Syöpä pelottaa ja on saanut Enzon suunnittelemaan tupakasta luopumista.

– Pelottaa niin pirusti, mutta toisaalta se on onneksi ajoissa todettu. Mutta kun syöpähoidot on aloitettu, niin ajattelin alkaa käyttää korvaushoitoja ja päästä irti tupakista.

Teksti:Ari Kettunen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Ari Kettunen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!