Vain Seiskassa!

Harvinainen kuva ja tarina julki! Pahasti loukkaantunut Vesa-Matti Loiri salakuljetettiin sairaalasta kellarin kautta – poseeraa tyytyväisenä sairaalavaatteissa Presidentinlinnan edustalla

Uutiset | 26.12.2018 16:29

Mediaväen urheiluseura Zoom on vaikuttanut Helsingissä jo monta kymmentä vuotta. Sen yksi pitkäaikaisimmista jäsenistä, valtavan pitkän uran Yleisradiossa tehnyt Arvi Lind, on esimerkiksi kiekkoillut Zoomin riveissä jo käsittämättömät 50 vuotta.

Vuosien varrelta riittääkin tarinaa kerrottavaksi. Eräskin hauska tapaus sattui vuonna 1970, kun Zoomin silloiset jäsenet olivat saaneet päähänsä kuvauttaa itsensä joukkuekuvassa Presidentinlinnan edessä.

Oli vain yksi ongelma: joukkueen itseoikeutettu maalivahti, viihdepioneeri Vesa-Matti Loiri, värjötteli samaan aikaan sairaalassa.

– Vesku oli loukkaantunut vakavasti jalkapallo-ottelussa. Hän oli joutunut sairaalaan, ja häneltä meni siksi yksi Spede-leffan roolikin ohi. Muistaakseni se oli Noin 7 veljestä, arvi muistelee Seiskalle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Arvi Lindin muisteluiden mukaan nuori Vesa-Matti Loiri missasi aikoinaan elokuvaroolin loukkaannuttuaan jalkapallo-ottelussa.
Arvi Lindin muisteluiden mukaan nuori Vesa-Matti Loiri missasi aikoinaan elokuvaroolin loukkaannuttuaan jalkapallo-ottelussa.

 

Sairaalavuoteessa makoilu ei kuitenkaan estänyt Zoomin väkeä. Arvi ja kumppanit kehittelivät hetkessä juonen, jolla herra Loiri saatiin kiikutettua joukkuekuvaan.

– Hänet käytiin hakemassa salaa sairaalasta siten, että Vesku lähti mukamas tupakille, mutta salakuljetimmekin hänet sairaalan kellarin kautta autoon!

– Sitten ajoimme nopeasti Presidentinlinnan edustalle, otimme tämän valokuvan ja palautimme Veskun sairaalaan. Ja jos kuvaa katsoo tarkkaan, Veskulla voi nähdä sairaalavaatteet yllään, Arvi naureskelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Zoomin kuuluisa joukkuekuva Presidentinlinnan edustalta vuodelta 1970. Alarivissä vasemmalta oikealle Markku Kuusla, Matti ”Pikkis” Kuusla, Jukka Virtanen, Vesa-Matti Loiri, Ere Kokkonen ja Seppo Kangas. Ylärivissä punaisessa pusakassa Zoomin silloinen toiminnanjohtaja Eero Lilja, Risto Salo, Martti Miettinen, Erkki Liikanen, Kari Lehtonen, Stefan Söderholm, Arto Tuominen ja Arvi Lind.
Zoomin harvinainen joukkuekuva Presidentinlinnan edustalta vuodelta 1970. Alarivissä vasemmalta oikealle Markku Kuusla, Matti ”Pikkis” Kuusla, Jukka Virtanen, Vesa-Matti Loiri, Ere Kokkonen ja Seppo Kangas. Ylärivissä punaisessa pusakassa Zoomin silloinen toiminnanjohtaja Eero Lilja, Risto Salo, Martti Miettinen, Erkki Liikanen, Kari Lehtonen, Stefan Söderholm, Arto Tuominen ja Arvi Lind.

 

Zoom oli aikoinaan hyvinkin mediaseksikäs seura, jonka ottelut kiinnostivat laajemminkin kansalaisia. Arvi nostaa muisteluissaan esiin eräänkin ottelun vuodelta 1974, jolloin Zoomin kiekkojoukkue höntsäili Tampereen Hakametsässä.

– Sitä ottelua seurasi yli 7000 katsojaa. Vertailun vuoksi seuraavan päivän maaottelua Suomi – Neuvostoliitto katseli päälle 4000 katsojaa, Arvi naurahtaa.

Edellä mainittujen nimien lisäksi 1970-luvun Zoomissa pelasi monia muitakin julkisuudesta tuttuja tekijämiehiä, kuten esimerkiksi Spede Pasanen ja Simo Salminen. Kuopion KalPassa eli Kalevan Pallossa kiekko-oppinsa saanut Spede on varsinkin jäänyt Arvin mieleen juonikkaana hyökkääjänä.

– Spede oli hauska ja hyvä pelimies. Muistan, miten TPS-legenda Juuso Wahlstén kerrankin vapautti nappisyötöllään Speden läpiajoon.

– Ja niin kuin Juuso häntä kuvasi: Spede koikkelehti kentällä omalla tyylillään!

Simo Salminen ja Spede Pasanen kiekkoilivat myös Zoomissa. Kuva elokuvasta Uuno Turhapuron aviokriisi, jossa Simo esitti insinööri Sörsselssöniä ja Spede Härski Hartikaista.
Simo Salminen ja Spede Pasanen kiekkoilivat myös Zoomissa. Kuva elokuvasta Uuno Turhapuron aviokriisi, jossa Simo esitti insinööri Sörsselssöniä ja Spede Härski Hartikaista.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus, Arvi Lindin kotialbumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!