fbq
Uutiset
26.10.2018 18:33
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld
Hanna Pakarinen
Hanna Pakarinen muistelee Idols-aikojaan: kohtasi rajuja ennakkoasenteita – etenkin yksi asia hämmensi: "Joku luuli vilunkipeliksi!"
Uutiset
26.10.2018 18:33
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Laulaja Hanna Pakarinen joutui kohtaamaan isoja haasteita Idols-voittonsa jälkeen.

Suomen ensimmäinen Idols alkoi pyöriä MTV3-kanavalla lähes tarkalleen 15 vuotta sitten. Hanna Pakarinen kruunattiin Suomen historian ensimmäiseksi Idols-voittajaksi tammikuussa 2004.

Idolsin voitto mahdollisti Hannalle hänen pitkäaikaisen unelmansa toteutumisen eli uran musiikin parissa. Koska televisiossa nähtävät kykykilpailut eivät olleet vakiinnuttaneet asemaansa viihde- ja musiikkibisneksessä vielä tuolloin, joutui Hanna kohtaamaan rajuja ennakkoasenteita Idols-tähteytensä takia.

Lue myös: Äidiksi tullut Hanna Pakarinen kaipaa takaisin musiikin pariin: Lapsen syntymän jälkeen asia mietityttää entistä enemmän!

− Se kuvasi sitä aikaa. Oli niin sanotut oikeat muusikot – sitten olivat tosi-tv-tähdet. Vitsailen tänä päivänäkin… Tykkään tituleerata itseäni tosi-tv-tähdeksi tietyissä tilanteissa – vitsinä kylläkin. Olen nykyään ylpeä siitä, olin toki silloinkin. Sen kanssa joutui tietyissä paikoissa, ei nyt taistelemaan, koska tilanne oli mikä oli – piti vain pyrkiä tekemään työnsä mahdollisimman hyvin, Hanna kertoo Seiskan Pinnan alla -podcastissa.

Kuuntele Hannan podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Laulutaitoa hämmästeltiin

Yksi asia on jäänyt Hannan mieleen Idols-voiton jälkeisestä ajasta.

− Mielestäni hämmentävintä oli aina se, että olimme laulaneet koko ajan livenä televisiossa. Meillä ei ollut mitään promptereita apuna, kappaleet vain vedettiin. Jopa ilman korvamonitoreja. Mielestäni oli outoa mennä tilanteisiin, joissa ihmiset hämmästelivät sitä, että osaan oikeasti laulaa. Miksi en osaisi?! Mitä olinkaan tehnyt televisiossa jo puoli vuotta siinä vaiheessa?! Joku luuli silti, että Idolsissa oli jotain vilunkipeliä.

Vaikka Idols toi Hannalle levytyssopimuksen ja ensimmäisen singlen heti voittonsa jälkeen, joutui hän taistelemaan kappaleidensa radiosoitosta.

− Jotkut radiokanavat ilmoittivat, etteivät soita Idols-tähtien musiikkia – ihan periaatteen vuoksi. Silloin oli niin selvästi Idols-tähdet ja oikeat artistit. Tänä päivänähän se ei ole niin, koska kilpailut ovat yksi tapa tulla esille.

Kuuntele Hannan podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »