fbqHaastehakemus jätetty! Seurapiirirouva ja putiikinpitäjä Kaarina Kivilahti ei hyväksy keväällä kuolleen miehensä tekemää testamenttia – perintö menossa tasavertaisesti lapsille! | Seiska
Kaarina Kivilahti

Haastehakemus jätetty! Seurapiirirouva ja putiikinpitäjä Kaarina Kivilahti ei hyväksy keväällä kuolleen miehensä tekemää testamenttia – perintö menossa tasavertaisesti lapsille!

Uutiset | 18.12.2019 20:43

Muotialan yrittäjä Kaarina Kivilahden 45 vuotta kestänyt avioliitto päättyi maaliskuussa, kun hänen puolisonsa, liikemies Kari Kivilahti menehtyi pitkäaikaiseen sairauteensa. Hän oli kuollessaan 80-vuotias.

Lue lisää: Kaarina Kivilahden aviomies Kari Kivilahti on kuollut

Taloudellisesti hyvin menestyneen liikemiehen perinnönjaosta saattaa tulla pulmallinen prosessi, sillä Kari oli muuttanut testamenttiaan ennen kuolemaansa. Hänen perheensä ei ollut tietoinen uudesta testamentista tai sen sisällöstä, joka poikkesi ratkaisevasti sen aiemmista ehdoista. 

Perintö jaetaan lapsille tasaisesti

Kari Kivilahti allekirjoitti loppuvuodesta 2017 testamentin, jossa hän oli jättänyt vaimonsa Kaarinan ilman perintöä. Sen lisäksi Kari oli määrännyt kaikki neljä lastansa tasavertaisiksi perijöiksi. 

Helsingin käräjäoikeuteen toimitetun haastehakemuksen mukaan tämä ei voi olla Kari Kivilahden tahto. Kaarina Kivilahden ja tyttärien mukaan aiemman avioliiton lapsille oli ollut aikomus jättää perinnöstä vain lakiosa. Mikäli alkuperäinen testamentti astuu voimaan, Kaarina sekä tyttäret Klara ja Karina saisivat perinnönjaossa huomattavasti enemmän kuin Kari Kivilahden lapset aiemmasta liitosta. 

Kivilahtien jättämän haastehakemuksen mukaan testamentin muutos tuli leskelle yllätyksenä. 

- Kari Kivilahti ei mitenkään indikoinut puolisolleen testamenttaustahdon muutoksesta. Puolisoilla oli poikkeuksellisen läheinen suhde, asiakirjassa sanotaan. 

Asianajajat todistajina

Uuden testamentin allekirjoittaneet todistajat ovat asianajajia. Haastehakemuksen mukaan he olleet apuna laatimassa myös Kari Kivilahden aiempia testamentteja.

Lesken ja tyttärien näkemys asiasta on se, että kysymyksessä täytyy olla virhe, joka saattaisi johtua terveydentilasta tai motiivierehdyksestä. Tulevassa riitaoikeudenkäynnissä tullaan kuulemaan todistajina kyseisiä asianajajia, jotka ovat allekirjoittaneet testamentin.

Haastemies perään?

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan, että haastehakemus on lähetetty Kivilahden kahdelle (aikuiselle) lapselle, jotka ovat aiemmasta avioliitosta.

- Prosessi etenee niin, että joulun takia odotamme vielä muutaman viikon heidän vastaustaan, käräjäsihteeri Sari Savilahti kertoo.

Jos asianosaiset eivät vastaa haastehakemukseen määräajan puitteissa, prosessia viedään eteenpäin toisella tavalla.

- Sen jälkeen haastemies lähtee henkilökohtaisesti tavoittelemaan heitä, että saamme haastehakemuksen toimitettua perille, Sari jatkaa. 

kivilahdet
Vasemmalta oikealle: Karina Kivilahti, Kaarina Kivilahti ja Klara Kivilahti. 

EDIT: Korjattu otsikkoa kello 20:56. Muutettu ilmaisu "kokonaan lapsille" muotoon "tasavertaisesti lapsille".

 

Teksti:Mia Jussiniemi
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!