HIM heitti hyvästit ja kruunasi kyläkauppiaan synttärit – Ville Valo lauloi Vesa Keskiselle onnittelulaulun!

Uutiset | 14.07.2017 02:22

Suomen kuuluisimman kyläkauppiaan syntymäpäiväjuhlat saivat arvoisensa päätöksen. Vesa Keskisen 50-vuotisbileiden yhteydessä järjestetyn Miljoonarockin huipensi HIM, joka heitti samalla viimeisen festivaalikeikkansa Suomessa.

Ville Valon ja kumppaneiden esiintyminen juuri tänään oli naulattu jo vuonna 2013. Sitä naulaa ei kuitenkaan lyöty kyläkauppiaan arkkuun, vaikka Vesa niin ehtikin enteillä.

Etukäteen oli näet sovittu, että jollei herra Keskinen eläisi 50-vuotiaaksi, HIM esiintyisi hänen hautajaisissaan. Surujuhlaa ei onneksi nähty, vaikka His Infernal Majesty melankolisen love metallin sanansaattaja onkin.

HIM aloitti sveitsiläisen kellon tarkasti tasan keskiyöllä. Alusta asti läsnä ollut ja yleisönsä mahtavasti ottanut orkesteri ei missään nimessä tyytynyt vetämään mitään hengetöntä tilauskeikkaa, vaan vastasi koviin odotuksiin.

Ville Valo esiintymässä Vesa Keskisen 50-vuotispäivillä.

Läsnä olleiden iloiseksi yllätykseksi yli puolitoistatuntiseksi venynyt keikka käsitti käytännössä kaikki yhtyeen suurimmat hitit: Right Here in My Armsin, Killing Lonelinessin, Wings of a Butterflyn, Poison Girlin ja Join Me in Deathin, joista viimeksi mainittu näytti saaneen synttäriväen eniten fiiliksiin.

Keikan keskipaikkeilla Ville Valo alkoi yhtäkkiä laulaa onnittelulaulua syntymäpäiväsankarille.

– Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan Vesa…

Ville Valo esiintymässä Vesa Keskisen 50-vuotispäivillä.

Nelikymppinen Ville säteilee yhä mysteeristä, haavoittuvan boheemia karismaansa – ja mies laulaa edelleen kuin varjoon langennut enkeli. Höpötellyt hän ei juuri vaivautunut, sillä ensimmäisen puolituntisen aikana hän sanoi kokonaiset viisi (5) sanaa:

– Hyvää iltaa.

– Just joo.

– Kiitoksia.

Pidempi puhe kuultiinkin vasta keikan toiseksi viimeisenä biisinä soitetun Billy Idolin yllätys-coverin Rebel Yellin (mahtoiko olla syntymäpäiväsankarin biisitoive?) jälkeen.

Ville Valo esiintymässä Vesa Keskisen 50-vuotispäivillä.

– No niin, Ville aloitti yleisön kuunnellessa.

– Tämä on ollut oikein mukavaa rokata täällä tänään. Päivänsankarilla onkin aika hyvä musiikkimaku, ei voi kieltää! hän jatkoi saaden yleisön nauramaan.

– Tämähän on tietääkseni viimeinen Suomen festivaalikeikkamme. Joten imekää tästä kaikki melankolia irti.

– Lopetetaan tällaisella katkeransuloisella viisulla, joka kaiken kurjuuden keskellä toivottavasti muistuttaa teitä, että meilläkin on sydämet! Ville huudahti ja nauraa räkätti päälle.

Sen jälkeen koitti illan ja HIM:in koko Suomen festari-historian viimeinen viisu: When Love And Death Embrace.

– Kiitos kaunis, Ville sanoi lopuksi, poistui backstagelle eikä enää tullut takaisin.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Kari Pekonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!