tape

Fitness-valmentaja Tape Valkosen doping-syytteet lievenivät: Oikeus tapahtui!

Uutiset | 09.04.2020 09:17

Kehonrakentaja Tapani ”Tape” Valkosen, 59, oikeudenkäynti Lappeenrannan käräjäoikeudessa on saatu päätökseen. Valkosta epäiltiin alun perin törkeästä dopingrikoksesta, rahanpesusta sekä huumausainerikoksesta. Syytteet kuitenkin lievenivät oikeudessa ja viimeksi mainittu hylättiin kokonaan.

- Olen iloinen, että oikeus siinä mielessä toteutui, että vain dopingaineistahan tässä on todellisuudessa ollut kyse, Valkonen kommentoi Seiskalle. 

Syyttäjä vaati Valkoselle ensin kolmen vuoden mittaista ehdotonta vankeutta. Oikeudenkäynnin edetessä rikosten katsottiin kuitenkin olevan ensiolettamaa lievempiä ja rangaistusvaatimusta muutettiin matkan varrella. Syyttäjä päätyi lopulta vaatimaan Valkoselle puolentoista vuoden ehdollista rangaistusta. 

Huumesyytteet hylättiin

Syyte koskien huumausainerikosta hylättiin oikeudenkäynnin varhaisessa vaiheessa. 

– Olen erittäin huumausaineiden vastainen henkilö, se on yleisesti tiedossa. Alkoholin vaikutuksen alaisena olen tainnut olla viimeksi heinäkuussa 2013, päätökseen tyytyväinen Valkonen veistelee. 
Rahanpesusyytteessä kyse on siitä, että syyttäjän mukaan Valkonen olisi saanut tuntemaltaan mieheltä rikoksella ansaittuja varoja. Valkonen kiistää olleensa tietoinen rahojen alkuperästä. 

– Enhän minä voi tietää, mistä hän on ne saanut. Kyseessä on kuitenkin ihan työssäkäyvä ihminen.

Tuomiota odotellessa

Valkonen on helpottunut, että oikeudenkäynti on ohitse. Huumausaineita koskevien syytteiden mentyä nurin tuleva doping-tuomio ei enää häntä jännitä.

– En ole koskaan kiistänyt dopingaineiden käyttöä. Olin silloin valmistautumassa kilpailuun ja valitettavasti dopingaineet kuuluvat huipulle, siitä ei pääse mihinkään. Tosin jos sunnnuntaitreenaaja päättää aineita käyttää, on hän tyhmä.

Tuomio annetaan 17. huhtikuuta.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!