Virpi Miettinen kertoo elämästään.

F1-legenda ihastui missikaunotar Virpi Miettiseen – ”Harmitti, etten tajunnut napata häntä!”

01.01.2020 10:02

Vuoden 1965 Miss Suomi Virpi Miettinen, 73, matkusti edustamaan kotimaataan isoihin kauneuskilpailuihin ulkomailla. Nizzassa oli Miss Eurooppa, Brasilian Rio de Janeirossa Miss International Beauty ja Yhdysvaltain Miamissa Miss Universum.

Kaikissa niissä hän tuli ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Lue myös: ”Tylsä missi ei kiinnosta!” Missilegenda Virpi Miettinen eli kuten ajatteli: ”Heittäydyin täysillä jet set-elämään!”

1960-luvulla lentäminen ja kaukomatkustaminen ei vielä ollut kovin arkipäiväistä puuhaa. Omatoimista Virpiä ei reissaaminen maailmaan ääriin pelottanut.

– Onneksi minulla on aina ollut hyvä kielipää. Koulussa tykkäsin kielistä mutta en matikasta. Puhun saksaa, ruotsia ja auttavasti englantia.

​ Klassisen kaunis Virpi voitti 18-vuotiaana Miss Suomi -tittelin 1965. ​
​ Klassisen kaunis Virpi voitti 18-vuotiaana Miss Suomi -tittelin 1965.

 

Lue myös: ”Ostelin Porscheja, asuntoja ja purjeveneitä!” Ex-missi Virpi Miettinen tienasi rutkasti rahaa maailmalla: ”Kaiken olen menettänyt!”

Pikku neiti porvoolainen menestyi mallina ja eli luksuselämää Euroopassa.

1970-luvulla Virpi oli jopa F1-varikkotyttönä. Miss Suomi työskenteli formulakisojen sponsorin, tupakkayhtiö Philip Morrisin palkkalistoilla.

– Olimme kuskien kanssa kuin luokkakavereita, he vilkuttivat aina meille lähdössä.

– Muistan, kun ranskalaiskuski François Cevert antoi minulle kyydit yksityiskoneellaan. Lentomatkalla Pariisiin he päättivät laskeutua Kööpenhaminaan, ja minun piti järjestää ex tempore -juhlat Köpiksessä.

Brittiläinen F1-legenda Jackie Stewart taisi vähän ihastuakin Virpiin.

– Harmitti, etten tajunnut napata häntä, mutta ajattelin, että he kuolevat kumminkin radalle!

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!