Uutiset
Katso kuvat!

Ex-missi Anna-Liisa Tilus on todellinen urheiluäiti: "En olisi ikinä uskonut poikieni luovan näin mahtavat jalkapallourat" - katso kuvat!

01.06.2018 21:01

Vuoden 1984 Miss Suomi ja televisiokuuluttaja Anna-Liisa Tilus, 53, on menestynyt elämässään. Myös jälkikasvulla pyyhkii sangen mukavasti, sillä Anna-Liisan kummatkin pojat elättävät itsensä jalkapalloammattilaisina.

Vanhempi poika Sauli Väisänen, 23, on yksi koko Suomen parhaimmista omalla pelipaikallaan. Pallovarma toppari luo komeaa uraa Italian Serie A:ssa. Pikkuveli Leo Väisäsen, 20, kehityskäyrä sojottaa vahvasti ylöspäin Rovaniemen Palloseuran puolustuksessa.

– He olivat noin nelivuotiaita aloittaessaan, eli aika paljon on tullut katsottua jalkapalloa, Anna-Liisa totesi Seiskalle Mummotunnelin avajaisissa.

– Se on ihan parasta, suorastaan hurmaavaa.

Italian kivenkovassa Seria A:ssa leipänsä tienaava Sauli Väisänen, 23, kuuluu Suomen A-maajoukkueen vakiokalustoon.
Italian kivenkovassa Seria A:ssa leipänsä tienaava Sauli Väisänen, 23, kuuluu Suomen A-maajoukkueen vakiokalustoon.

Kannusti jatkamaan

Yhä kuvankaunis Anna-Liisa onkin todellinen urheiluäiti. Kaikki eivät sitä tosin tiedä.

– Osallistuin kerran aamu-tv:ssä urheilukeskusteluun, ja joku ihmetteli, että mitähän minä siellä oikein teen. Vastasin, että olen taatusti pessyt enemmän pelipaitoja kuin kukaan teistä!

Juuri arkinen aherrus ja äidillinen tsemppaaminen ovat osaltaan auttaneet poikia menestymään.

– Tietysti sitä on jaksanut roudata poikia treeneihin ja innostaa heitä harrastamaan lisää. Kyllä minunkin poikani ovat olleet jossain vaiheessa jo lopettamassa pelaamista, Anna-Liisa yllättää.

– Sitten on vain pitänyt käydä se keskustelu ja miettiä, että haluaako todella lopettaa vai vain dumpata lajin hetkeksi. Mutta kyllä lapsen täytyy löytää oma motivaationsa itse.

Anna-Liisan toinenkin poika elättää itsensä futarina. 20-vuotias lupaava Leo luutii Lapissa RoPS:n puolustuksessa.
Anna-Liisan toinenkin poika elättää itsensä futarina. 20-vuotias lupaava Leo luutii Lapissa RoPS:n puolustuksessa.

Iloitsen suunnattomasti

Motivaatiota on todella löytynyt. Anna-Liisa myöntää, ettei olisi ikinä uskonut poikiensa luovan näin mahtavat jalkapallourat.

– Ei tietenkään. Sehän on vain promille kustakin ikäluokasta, joka pääsee noin pitkälle. Ja peliurallahan voi sattua mitä vain. Jos tulee paha vamma, niin se on siinä.

– Pakko sanoa, että välillä joudun nipistelemään itseäni. Että näinkö tässä tosiaan kävi!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Matti Matikainen ja All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!