Ex-kiinteistövälittäjä Kaisa Liski rämpii karmeassa velkasuossa: Elintasoni ei ole laskenut!

Uutiset | 16.08.2020 08:01

Lämminsävyiset valot hehkuvat harmaan hallirakennuksen ikkunoissa. Sisällä häärää kaikkien tuntema kiinteistökuningatar Kaisa Liski, 52, joka asettelee kukkaruukkua kauniisti katetulle pöydälle. Kaisa on jättänyt taakseen elämän kiinteistönvälittäjänä. Hän työskentelee nykyään perheyrityksen omistamassa lounasravintolassa Riihimäellä moottoritien kupeessa teollisuusalueella.

– Tänne voi tulla kuka tahansa, oli sitten puku päällä, työhaalareissa tai kesäsortseissa keskellä talvea, Kaisa sanoo televisiostakin tutulla itsevarmuudella.

 

Hän ei ole ravintolassa suinkaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Ennen kuin tuli tunnetuksi asuntokauppiaana, Kaisa oli ollut ravintola- ja hotellialalla jo 15 vuotta.

– Minulla on kokemusta lihanleikkuusta, samoin grillillä työskentelystä ja drinkkien tekemisestä.

Lue myös: Kaisa Liski siirtyi asuntobisneksestä ravintola-alalle: Stressi oli tappaa minut

“Kaksi hankalaa akkaa”

Kaisa pyörittää ravintolaa ystävänsä Mari Herstin kanssa. Kaksikko on tuntenut toisensa jo yli 30 vuotta.
– Meillä on todella hauskaa, ja suuria yllätyksiä tuskin pääsee sattumaan. Olemme kaksi tällaista hankalaa akkaa! Kaisa heittää ja naurahtaa.

Kaisa Liski

Loppu kävi lähellä

Ideoita ja innostusta on ilmassa, vaikka Kaisa palasikin juuri pitkältä sairauslomalta. Ennen ravintolan avaamista hän tuli näin viettäneeksi enemmän aikaa perheensä kanssa. Kaisa pääsi ensimmäistä kertaa vuosikausiin rentoutumaan ilman läppäriä tai kolmea työpuhelinta. 

– Meinasin aiemmin kuolla siihen stressitaakkaan. Sairauslomanihan loppui vasta toukokuussa, ja olin jopa teho-osastolla. Nyt olen onnellinen.

Kevään mittaan Kaisa oppi näkemään epäonnistumiset inhimillisinä. Hän salli itsensä olla heikko ja huono, mutta kertoo, että panttasi pitkään tietoa yrityksen kaatumisesta ja huonosta voinnistaan.

– Sain levätä ihan rauhassa – tai no en nyt ihan rauhassa. Pari oikeudenkäyntiä ja sellaista oli tuossa välissä, ja mitä nyt pikku konkurssikin.

Kaisalla on velkaa jopa 1,2 miljoonaa euroa. Hän ei usko, että saisi velkaansa kuitattua, mikäli koko potti tulisi hänen maksettavakseen. Kaisa uskoo jaksavansa ravintolatyössä mutta pitää tarkemmin huolta siitä, ettei pala loppuun ja sairastu uudelleen.

Kaisa Liski

Elintaso ennallaan

Kaisan idea ravintola-alalle palaamisesta lähti hänen mukaansa pakosta. Hän ajatteli, että oli pakko tehdä jotain, jotta hän saisi velkansa maksettua ja perheensä elätettyä.

– Minä en voi olla yhteiskunnan elätettävä. En ole sellainen ihminen.
Kaisa ei kuitenkaan allekirjoita sitä, että hänen elintasonsa olisi muuttunut velkataakan tai muiden vastoinkäymisten myötä. Keväällä hän kävi Balilla aivan kuten ennenkin.

– Ne ovat valintoja. Ajan edelleen erittäin hyvällä autolla ja vaatekaappini on ihan hyvässä kunnossa. Enää ei silti ostella esimerkiksi merkkilaukkuja.

Hän kertoo, ettei ole koskaan tarvinnut kaikkea, mitä tuli aiemmin ostettua. Isoin merkitys ostamisessa oli hänen mukaansa ostamisen hetki ja paikka.

– Henkilö tai yritys, jota olen halunnut tukea, on ollut se pääasia. Sellainen on se oikea Kaisa.
Kaisa lisää vielä, että hänen elintasonsa on aina ollut maanläheistä. Tällä hän tarkoitta esimerkiksi sitä, ettei ruokaa ole koskaan heitetty hukkaan.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!