fbq
Uutiset
25.05.2018 18:02
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Ari Lahti
Perttu SIrviö pelasti Hinttalan perheen talon.
Ellenin ja Antin ostama unelmien koti osoittautui täydeksi katastrofiksi – remonttihelvetti vei rahat ja voimat: ”Talo olisi voinut syttyä tuleen hetkenä minä hyvänsä!”
Uutiset
25.05.2018 18:02
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Ari Lahti

Ellen, 36, ja Antti, 39, Hinttala löysivät toisensa aikoinaan San Diegossa, jossa he työskentelivät pelikasinolla kokkeina. He palasivat Suomeen, perustivat perheen ja hankkivat unelmiensa kodin vuosikymmenen alussa Nurmijärven Rajamäeltä.

Siitä alkoi remonttihelvetti, joka vei sekä rahat että voimat, ja melkein mielenterveydenkin.

Lue myös: Joutsenolaisperheen unelmatalosta tuli karmiva painajainen – järkyttävä totuus paljastui puolen vuoden asumisen jälkeen: Suurin osa omaisuudestamme oli yhtäkkiä pilalla!

Sauna oli yläkerrassa

Vuonna 1930 rakennetun puutalon alakerran keittiö ja olohuone olivat kunnossa, mutta yläkerrassa muhi katastrofi.

– Edellinen omistaja oli rakentanut sinne saunan tee-se-itse-meiningillä. Sitä ei voinut käyttää, vaikka ulkoisesti se oli hieno kaakeleineen kaikkineen.

Hinttalat alkoivat omin päin purkaa saunaa tarkoituksena rakentaa tilalle makuuhuoneet sekä itselleen että kahdelle lapselleen. Haavetta ja näkemyksiä kummempia suunnitelmia ei ollut.

– Aloitimme urakan vuonna 2011. Se vain venyi ja venyi. Homma oli täysin kesken vielä viime kesänä, kun kuulimme Big Brother -sarjasta tutun kirvesmiehen, Perttu Sirviön etsivän remontoitavia koteja Remonttipiiskuri-tv-sarjaansa varten.

– Tartuimme tilaisuuteen. Meillä ei ollut enää yksinkertaisesti aikaa, koska pyöritimme työksemme pop up -ravintolaa ja lapset tarvitsivat liikenevän vapaa-aikamme. Kahdenkeskistä aikaa meillä ei ollut lainkaan.

Hinttalan perheen talo on rakennettu 1930-luvulla.
Hinttalan perheen talo on rakennettu 1930-luvulla.

Lue myös: BB-Pertusta tuli remontti-Perttu: remontoi Seiskan toimituksenkin - video!

Hiiltyneet eristeet

Omaa rakennusalan yritystään pyörittävä Perttu on matkan varrella nähnyt useita pieleen menneitä rakennusratkaisuja.

– Tämän talon yläkertaan rakennettu sauna oli keskenjääneine sähkötöineen ja vesieristyksineen vertaansa vailla. Kiuashormi oli täysin mustunut, koska se oli eristetty puuvillan sijasta eristeellä, jota käytetään ulkoseinien, teiden, rautateiden ja lentokenttien perustuksissa, Perttu kertoo.

– Talo olisi voinut syttyä tuleen hetkenä minä hyvänsä. Myös sähköjatkeet oli viritetty hengenvaarallisesti.

Miten BB-Perttu pelasti Hinttalat täydeltä katastrofilta? Miltä kotitalo näyttää nyt? Lue kaikki torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!