Katso kuvat!
Timo T.A. Mikkonen

Edesmennyt Timo T.A. Mikkonen teki näyttävän uran - kuvat elämän varrelta

Uutiset | 25.01.2017 10:38

Valtiotieteen maisteri ja mediapersoona Timo T.A. Mikkonen menehtyi eilen tiistaina (25.1.). Hän oli 69-vuotias.

Timo T.A. Mikkonen teki näyttävän uran mediamaailmassa. Yliopistosta valmistuttuaan hän tuotti ja juonsi omaa M-Show-keskusteluohjelmaa vuosina 1971-1974. Seuraava oma tv-ohjelma Tänään, tässä ja nyt starttasi vuonna 1987. Illan päätteeksi Timo T.A. puolestaan viihdytti katsojia vuosina 1993-1997.

Timo T.A. teki Suomen ennätyksen isännöimällä yli 17 tuntia kestänyttä talk show’ta. Ohjelmassa nähtiin lähes 100 vierasta.

Hänen viimeiseksi tv-projektikseen jäi tosi-tv-sarja Mikkosten maailma, joka herätti keskustelua vuonna 2009.

Kaksi avioliittoa

Timo T.A. oli naimisissa Tuire Mikkosen kanssa vuosina 1970-2000. Heillä on kaksi lasta, Terhi ja Tero. Hän avioitui Nina Mikkosen kanssa vuonna 2001. Timo T.A:lla ja Ninalla on kaksi yhteistä lasta, teini-ikäiset Mikael ja Matias.

Mikkoset asuivat Myrskylässä 2002-2016. Joulukuussa 2016 perhe muutti Itä-Helsinkiin.

Sairaus uuvutti

Timo T.A. sai kallonpohjavaltimotukoksen ja sen myötä useita aivoinfarkteja lokakuussa 2011. Aivoinfarktien seurauksena hän menetti liikuntakykynsä ja sokeutui. Ninasta tuli aviomiehensä omaishoitaja, ja hän oli sitä loppuun asti.

Kesällä 2016 Timo T.A:n tila oli huonontunut selvästi, ja hän joutui letkuruokintaan. Lisäksi hänen muistinsa heikentyi tilan edetessä.

− Hän elää vain hetkessä, eikä muista mitään minuutin kuluttua. Timon tunnemuisti sen sijaan saattaa aktivoida joskus ajatuksia menneestä. Hän ei muista meidän muuttaneen pois Myrskylästä, ellei sitä kerro hänelle uudestaan. Hän kyllä muistaa minut ja perheensä, onneksi. Kun kerroin Timolle talon myynnin olevan väistämättä edessä, hän luotti minuun ja siihen, että tiedän mitä pitää tehdä, Nina kertoi Seiskalle perheen Orimattilan-kodissa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!