Hyppää pääsisältöön
Duudsonit tekevät hyvää tiliä.

Duudsonien firma lyö huimaa tiliä – jopa 7,5 miljoonan euron liikevaihto!

Hölmöilyviihteen uranuurtajat Duudsonit eli Jukka Hildén, Jarppi Leppälä, HP Parviainen ja Jarno Laasala ovat suomalaisten tv-kanavien lempilapsia. Kaverusten vuonna 2001 perustama Oy Rabbit Films Ltd on kasvanut parissa vuodessa yhdeksi maan suurimmista tuotantoyhtiöistä.

Duudsoneiden tenho oli koetuksella vuonna 2014, kun yhtiö teki lähes 550 000 euroa tappioita. Sitten alkoi tapahtua. Yhtiöön rekrytoitiin kaksi television kultasormea: toimitusjohtajaksi Nelosen entinen ohjelmajohtaja Olli Suominen ja luovaksi johtajaksi muun muassa Putousta luotsannut Tuomas Summanen.

Lue myös: Duudsonien Jukka Hildén käräjille luksuskodista: 20 000 euron remonttiriita!

Jo seuraavana vuonna Rabbit Filmsin tulos parani miljoonalla. Meno on jatkunut nousujohteisena viime tilikaudella, jolloin liikevaihto turposi yli 20 prosentilla 7,5 miljoonaan euroon. Voittoa jäi 240 000 euroa.

Kulutkin kasvoivat

Kasvun syynä ovat yhtiön uudet tuotannot. Alkuperäinen nelikko nähdään toki edelleen lauantai-iltojen Posse-ohjelmassa, mutta paljon uuttakin on syntynyt. Esimerkiksi Haluatko miljonääriksi- ja Pitääkö olla huolissaan? -sarjat ovat keränneet satojatuhansia katsojia.

Lue myös: Duudsoneiden HP herätteli henkiin vanhan harrastuksensa: Onneksi asun lähellä sairaalaa!

Uudet aluevaltaukset näkyvät myös putiikin kuluissa. Yhtiön palkkakulut ja ulkopuolisten palveluiden ostot kasvoivat lähes 1,8 miljoonalla eurolla. Rabbit Films on silti vakavarainen yritys. Sillä on varoja 1,2 miljoonaa euroa.

Aggressiivista kasvua

Yhtiö hakee kasvua Yhdysvalloista. Jukka Hildén muutti vuonna 2015 Hollywoodin, mistä käsin hän johtaa Rabbit Filmsin kansainvälistä toimistoa.

Jukka pääsi viime keväänä legendaarisen talouslehden Forbesin haastatteluun. Hän paljasti, että Amerikan valloitukseen on palanut 1,1 miljoonaa euroa.

Lue myös: Duudsonien päristely aiheutti ruuhkan Kaivopuistoon – kuva!

– Olemme kasvutarina. Olemme nousseet kahdesta työntekijästä yli 60:een, ja nyt Rabbit USA:lla on seitsemän hengen tiimi. Tähtäämme aggressiiviseen kasvuun Yhdysvalloissa, Jukka kertoi lehdelle.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!