Uutiset

Daruden ensimmäistä viisukappaletta epäillään plagiaatiksi – Sami Kuronen kuumotti Suomipopilla asiasta kuin Temptation Islandin iltanuotiolla: "Ei s**tana!"

08.02.2019 12:16

Suomen euroviisuedustajaksi valitun Daruden ensimmäinen viisukappale nostatti kohun heti julkaisunsa jälkeen.

Daruden eli Ville Virtasen ja Sebastian Rejmanin ensimmäinen viisukappale-ehdokas Release Me julkaistiin keskiyöllä. Kappale herätti keskustelua välittömästi, sillä siinä on hyvin paljon samaa kuin ruotsalaisen Agnesin kymmenen vuotta sitten julkaistussa samannimisessä kappaleessa.

Radio Suomipopin haastattelussa olleet Darude ja Sebastian Rejman joutuivat vastaamaan plagiaattiväitteisiin.

- Onko ruotsalaisen Agnesin samanniminen biisi tuttu? juontaja Sami Kuronen kysyi.

- Eeen tiedä... Ei ole. Ei kai minun pidä olla huolissani mistään? Darude vastasi.

- Hänellä on samanniminen biisi, ja kertosäkeen melodia oli kutakuinkin yksi yhteen. Onko tässä vaarana, että plagiointisyytöksiä alkaa tulla? Sami jatkoi kyselyä.

- No sit varmaan on, jo sellainen on. Osakirjoittajina siinä ovat ystäväni Jaakko Manninen ja Brandyn Burnette, jotka vaikuttavat Amerikassa. Tuskin siellä sitä on kuunneltu, Darude sanoi.

"Todella yksi yhteen"

Agnesin Release Me oli hitti myös Yhdysvalloissa julkaisunsa jälkeen vuonna 2009. Se nousi Billboardin Dance Club Songs -listan ykköseksi, ja vuoden 2009 lopussa se kipusi Billboard Hot Dance Club Party -listan sijalle 14. Toisin sanoen väite siitä, ettei ruotsalaislaulajan kappaletta kuunneltu Yhdysvalloissa ei pidä paikkaansa.

- Se on samanniminen biisi. Kertosäe menee kutakuinkin melkein samasta sävellajistakin vielä. Ei ole paljon heittoa, Sami jatkoi grillaamista, aivan kuin Darude ja Sebastian olisivat Temptation Islandin iltanuotiolla.

- No hyvä. Ei saatana, Darude totesi.

Sami soitti kaksikolle Agnesin kappaleen kertosäkeen.

- Kuulostaako tutulta? juontaja kysyi

- No tuo alku todellakin, Darude tyytyi vastaamaan.

Daruden kappaleessa laulavalle Sebastian Rejmanille Agnesin kappale ei ollut entuudestaan tuttu.

- Alkukertsihän on todella yksi yhteen. Kertosäkeen loppu ei ole samanlainen. Henkilökohtaisesti en ole kuullut kyseistä biisiä. Hyvä biisihän se on, Sebastian sanoi.

- Ei tämä nyt hauskaa ole. En tiedä, täytyy reagoida jotenkin. Eihän tuohon biisin voi tehdä enää mitään, Darude huokaili

Kuuntele itse ja vertaa:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!