fbqDannyn kanssa Petri Kokon kotistudiolla viihtynyt Helmi Loukasmäki: ”Pete sanoi, että olen selvästi tosi musikaalinen, ja että laulan hyvin” – katso kuvat! | Seiska
Uutiset
18.01.2021 07:49
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: D-TUOTANNON ARKISTO
Helmi Loukasmäki
Dannyn kanssa Petri Kokon kotistudiolla viihtynyt Helmi Loukasmäki: ”Pete sanoi, että olen selvästi tosi musikaalinen, ja että laulan hyvin” – katso kuvat!
Uutiset
18.01.2021 07:49
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: D-TUOTANNON ARKISTO

Ilkka ”Danny” Lipsanen, 78, tutustutti hiljattain Helmi Loukasmäen, 19, studiosessioihin luottomiehensä Petri Kokon musiikkistudiossa Lahdessa.

Helmi saattoikin iskeä kultasuoneen tutustuessaan musiikkineuvos Dannyyn.

Ensin nuori pohjanmaalaisblondi pääsi viettämään unelmiensa suvea musiikkineuvoksen Rauman-huvilalla. Taianomaista kesäpestiä seurasi syventynyt ystävyys 78-vuotiaaseen konkariin, jonka Kirkkonummen kivilukaalissa hujahti koko syksy.

Helmi

Nyt nuori Helmi on päässyt kokemaan jälleen jotain uutta: urallaan useita tähtiartisteja alkuun auttanut Danny on tutustuttanut nuorta ystäväänsä studiotyöskentelyn saloihin.

– Kävimme hyvän ystäväni, kapellimestari ja levytuottaja Petri Kokon luona Lahdessa tutustumassa studiotyöskentelyyn. Se oli kaikkinensa hedelmällinen kokemus, Danny iloitsee Seiskalle Helmi rinnallaan.

Helmi

Varttuneempaa menoa

Helmi ei vielä tarkalleen tiedä, tähtääkö hän isona levylaulajaksi vai kenties joksikin ihan muuksi. Varmaa on vain, että nuorikko on tavallaan vanha sielu: hän mainitsee musiikillisiksi idoleikseen suomalaiset iskelmätähdet Kikasta Einiin.

– Tykkään sellaisesta vähän vanhemmasta soundista. Olen kuunnellut paljon Dannyakin, olen aina tykännyt vähän varttuneemmasta menosta. Musiikkimakuni ei ehkä ole ihan samanlainen kuin muilla ikäisilläni, Helmi pohtii.

– Oli mukavaa saada Peten kaltaiselta ammattilaiselta niin hyvää palautetta. Hän sanoi, että olen selvästi tosi musikaalinen, ja että laulan hyvin. Jos joskus päätän lähteä musiikkialalle, niin haluaisin olla mahdollisimman monipuolinen ja hallita monta eri genreä.

helmi

 

Helmi

Musiikillinen monitaituri

Studiosessio oli Helmille ensimmäinen laatuaan, mutta aivan kylmiltään 19-vuotias kaunotar ei nuotteja lueskellut. Ikänsä musiikkia harrastanut vaaleaverikkö on laulanut kuorossa ja taitaa peräti neljä eri instrumenttia: pianon, kitaran, viulun ja harmonikan.

– Kyllä piano on niistä kaikkein rakkain. Rakastan kyllä laulamistakin, Helmi kertoo.

– Studiopäivästä jäi hyvä fiilis, oli mukavaa. Danny on tosi hyvä opettaja aivan kuin Petekin. Toki se kaikki oli vasta harjoittelua ja kokeilua, enkä vielä tiedä, mitä haluan isona tehdä. Kartoitan nyt välivuoden aikana vähän kaikenlaisia vaihtoehtoja.

TILAA TÄSTÄ SEISKA

Helmi