fbqCheyenne avautui rehellisesti järkyttävästä pikavippikierteestään: Olin aivan rikki! | Seiska
Uutiset
23.03.2017 18:05
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
Cheyenne Järvinen Seiskan kuvauksissa
Cheyenne avautui rehellisesti järkyttävästä pikavippikierteestään: Olin aivan rikki!
Uutiset
23.03.2017 18:05
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Temptation Islandin kolmannella tuotantokaudella nähdään Seiskankin sivuilta tuttu Cheyenne Järvinen. Seiska uutisoi taannoin Cheyennen pikavippikierteestä.

Lue lisää: Elän pikavipeillä – varakas mies kelpaisi!

Nyt Cheyenne on tehnyt tilanteestaan pitkän videoblogipäivityksen, jossa hän kertoo rehellisesti, kuinka hän ikävään tilanteeseensa on joutunut.

Tämä on vakava asia, ja olkoon tämä myös opetus muille.

Cheyennen velkakierre alkoi syksyllä 2016. Hän ei saanut töitä ja ajautui sen vuoksi huonoon taloustilanteeseen.

- En ole ollut oikeutettu työmarkkina- tai toimeentulotukeen. Joten syksyllä laskut vain kerääntyivät ja parhaimmillaan minulla odotti 2000 euron edestä laskuja avaamista. En vain saanut niitä avattua pelon ja stressin vuoksi, Cheyenne kertoo ahdistuksestaan.

Tällä hetkellä Cheyenne tekee töitä kaupan kassalla noin 40-60 tuntia viikossa. Sen lisäksi hän tekee muita projektiluontoisia töitä.

- Nyt voin sanoa, että olen päässyt jaloilleni ja nautin elämästäni, vaikka minulla on edelleen velkani. Minulla ei kuitenkaan ole yhtäkään laskua avaamatta.

Marraskuussa 2016 Cheyenne otti ensimmäisen pikavippinsä. 

- Olihan mun pakko elää jollain, äitini ei voi eltättää minua. Minun täytyi pitää jonkinlaista tasoa elämässä. Moni voi varmasti samaistua, et voi tehdä mitään, koska sulla ei ole yhtään rahaa. Olet aivan rikki, et kehtaa nähdä ystäviä, et puhua ystävillesi. Yhdelle ystävälleni kerroin rahoistani, mutta muille esitin että voin käydä kahville ja syömässä sekä ostella asioita. Jäin pikavippikierteeseen ja pikkuhiljaa aloin maksaa pikavippejäni toisilla pikavipeillä. Siten olen saanut aikaan kuuden tonnin velkani. 

Videolla Cheyenne haluaakin varoittaa kaikkia, että pikavipit pilaavat elämän.