fbq
Uutiset
04.02.2016 12:55
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Céline Dionin koskettava muistopuhe: René, rakastan sinua niin paljon
Céline Dionin koskettava muistopuhe: René, rakastan sinua niin paljon
Uutiset
04.02.2016 12:55
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Laulaja Céline Dion puhui ensimmäisen kerran julkisesti aviomiehensä René Angélilin kuoleman jälkeen.

Musiikkimogulin muistoa kunnioitettiin Las Vegasissa Caesars Palace –hotellin The Colosseum –teatterissa järjestetyssä muistotilaisuudessa viime yönä Suomen aikaa. Leskeksi jäänyt Céline Dion piti illan aikana koskettavan, lähes 20 minuuttia kestäneen puheen aviomiehensä ja ex-managerinsa kunniaksi.

− René ei inhonnut ketään. Voiko olla mahdollista, että ihminen rakastaa kaikkia? En usko, mutta hän ei ikinä kertonut minulle, jos ei pitänyt jostain. Miksi hän olisi viettänyt aikaa kanssani luetellakseen ihmisiä ja asioita, joista ei pitänyt. Aika oli hänelle arvokasta. Hän rakasti elämää niin paljon, Céline kertoi.

 

 

René suojeli raha-asioilta

René toimi Célinen managerina 80-luvulta vuoteen 2014 asti. Hän ei päästänyt laulajaa mukaan palavereihin, joissa keskusteltiin rahasta.

− Hän ei halunnut minun kuulevan kaikkia tapaamisissa keskusteltavia vaatimuksia, oli kyse rahasta tai jostain muusta. Hän suojeli minua kaikelta siltä, koska hänen mielestään minun piti keskittyä siihen minkä osaan parhaiten, laulamiseen. Hän osasi sanoa ihmisille ei tavalla, joka jätti toiselle osapuolelle hyvän olon. En ole tavannut ketään toista, joka pystyy siihen samaan. Hän teki jokaisesta ihmisestä tärkeän ja kohteli kaikkia lämmöllä.

 

Tv-ohjelma liikutti

Céline on kertonut lukuisissa haastatteluissa, ettei hän katso televisiota juuri lainkaan. Hän on ollut niin kiireinen uransa kanssa, ettei sille ole ollut aikaa. Viimeisten yhteisten vuosien aikana Céline katsoi televisio-ohjelmia syöpää vastaan taistelleen Renén kanssa.

− Pidänkö urheilusta? Saanen muotoilla sanani uudestaan: rakastin häntä. Sanoin otteluiden aikana asioita väärään aikaan, ja René katsoi minua aina oudosti. En ollut edes varma mitä katsoin. Etsin kaukosäädintä, mutta en löytänyt sitä. Renéllä oli säädinvalta, laulaja vitsaili.

Pariskunta seurasi yhdessä erilaisia visailu- ja kilpailuohjelmia, kuten The Prize Is Right, jossa kilpailijat yrittävät arvata tuotteiden hintoja palkintojen toivossa.

− Hän itki aina, kun kilpailija voitti uuden auton tai matkan Havaijille. Hän oli niin onnellinen heidän puolestaan.

 

 

Kiitti kaikkia

Puheensa lopussa Céline kiitti edesmenneen aviomiehensä puolesta kaikkia, jotka tekivät hänen unelmistaan totta.

− René, rakastan sinua todella paljon, laulaja sanoi murtuen kyyneliin.

René Angélil kuoli 14. tammikuuta taisteltuaan pitkään aggressiivista syöpää vastaan. Hän oli kuollessaan 73-vuotias.

 

 

KUVAT: RENEANGELILCELEBRATIONOFLIFE.COM