Katso videot!

BB-Helmeri sairastui hengenvaarallisesti – ambulanssi ei suostunut ottamaan kyytiin, lääkäri epäili sukupuolitautia: "Älkää ottako kaikkea vastaan!"

Uutiset | 21.08.2020 15:08

Big Brotherista tuttu Helmeri Pirinen jakoi YouTube-kanavallaan kivuliaan ja hengenvaarallisen kokemuksensa.

Viime sunnuntaina (16.8.) julkaistussa videossa Helmeri kertoo viikkonsa olleen erittäin raskas ja kivulias. Hän alkoi heräillä koviin selkä- ja kylkikipuihin. Helmeri kävi lääkärissä, mutta hänelle määrättiin ainoastaan kipulääkkeitä.

Seuraavana yönä kivut pahenivat.

- Olin nukkunut ehkä puolitoista tuntia. Tuli niin kovat kivut, etten pystynyt juurikaan hengittämään, koska pisti niin paljon. Koko kroppani tärisi, olin aivan hikinen, enkä pystynyt puhumaan. Menin herättämään kämppikseni niin, että koputtelin ovenkarmia ja yritin saada jotain ääntä suustani, koska en pystynyt puhumaan, Helmeri kertoi.

- Olin saanut ohjeen, että jos kivut pahenevat yöllä, on minun soitettava hätänumeroon tai päivystykseen. Soitin päivystykseen, ja yritin sanoa sana kerrallaan, että nyt on todella paha tilanne. Minusta tuntui, että vatsani räjähtää. En ole ollut niin kovia kipuja missään koskaan.

Lue myös: BB-pariskunta Helmeri ja Anu palasivat rakkautensa alkulähteelle – kuva!

 

Ambulanssikuski hermostui

Helmeriä kehotettiin soittamaan ambulanssi. Odotellessa kipukohtaus alkoi helpottaa. Ambulanssin saavuttua paikalle, alkoivat ambulanssikuskit kysellä Helmerin vointia.

- He sanoivat, että minulla on kylkiluu poikki, etten tarvitse siihen ambulanssia. Se kuski alkoi olla vihainen – sillä tavalla, että mitä minä nyt sinne soittelen. 

Ambulanssikuskit kokeilivat Helmerin kehon eri kohtia, ja kylkien ja selän alue aiheutti kovat kivut.

- He sanoivat, että minulla on selkä pahasti jumissa, enkä tarvitse siihen ambulanssia. Kerroin kuumeestani ja siitä, että munuaisissani epäiltiin olevan jotain. Kuski oli aika vihainen ja kysyi, miksi soitan ambulanssia, että heillä on tärkeämpiäkin asioita.

Helmeri vietti yön kotonaan ja valvoi. Seuraavana aamuna hän meni jälleen lääkäriin. Helmerin tulehdusarvot olivat nousseet, ja hänellä epäiltiin olleen virtsatientulehdus. Helmerille määrättiin antibioottikuuri. Seuraavana yönä järkyttävät kivut palasivat.

- Sanoin, ettei soiteta ambulanssia, koska ne eivät ota minua kyytiin. Soitin ystävälleni, jotta hän voisi viedä minut päivystykseen. Automatkan aikana kivut helpottivat hieman.

 

Epäiltiin sukupuolitautia

Helmeri lähetettiin päivystyksestä kotiin ja käskettiin palata, mikäli kivut palaavat. Hän varasi ajan lääkärille seuraavaksi aamuksi, mutta lääkärikäynti osoittautui katastrofiksi.

- Siellä oli joku nuori lääkäri, joka oli aivan pihalla siitä, mitä minulle oli tapahtunut aikaisemmin. Sitten hän sanoi minulle, että minulla on varmaan sukupuolitauti. Sanoin, että se ei ole mahdollista. Minulle jäi todella huono fiilis lääkäristä, ja ajoin suoraan yksityiselle lääkärille. Menin sisätautilääkärille, ja kerroin kaiken tapahtuneen. Tuossa vaiheessa tulehdusarvoni oli 92. 

Helmeri lähetettiin sisäelinten kuvaukseen. Myös Helmerin keuhkot kuvattiin.

- Sitten lääkäri kertoi, että minulla on keuhkopussintulehdus. 

Helmerille määrättiin uudet antibiootit ja kipulääkkeitä. Parin päivän jälkeen hän koki, että kaikki ei ole vieläkään kunnossa. Helmeri lopetti kipulääkkeiden syömisen, ja kuume sekä kivut palasivat välittömästi.

Lue myös: BB-talossa rakastunut Helmeri huokailee Anu-rakkaansa vierellä: ”On pitänyt oikein nipistää itseään!”

Vihdoin apua

Helmeri meni sairaalaan, ja hän pääsi keuhko-osastolle. Hänen tapaamansa lääkäri halusi kuulla Helmerin kuluneista viikoista. Helmeri kertoi loukanneensa polvensa jalkapallopelissä ja saaneensa jalkaansa tuen.

- Lääkäri kysyi, oliko pohkeeni kipeytynyt tuen kanssa. Hän sanoi olevansa varma siitä, mitä minulla on ja laittoi minut kuvaukseen. Sen jälkeen selvisi, että minulla on kaksi keuhkoveritulppaa. Oikeassa on isompi, vasemmalla vähän pienempi. Se oli lähtenyt siitä, että jalan tuki oli tehnyt pohkeeseeni tukoksen, joka oli lähtenyt liikkumaan keuhkoihini.

Helmeri sai verenohennuslääkkeitä, ja hän joutui jäämään sairaalaan pariksi päiväksi. Hän muistutti ihmisisä siitä, että aina ei pidä ottaa lääkäreiden sanomisia absoluuttisena totuutena.

- Älkää ottako kaikkea vastaan. Jos olisin syönyt vain kipulääkkeitä, jossain vaiheessa olisi ollut liian myöhäistä, ja keuhkoveritulpat olisivat vieneet henkeni. 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:EVA-LIISA ORUPÕLD, Instagram, Youtube
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!