Avoimesti homoseksuaali suomalaisjuontaja: Herjaavia viestejä Facebookissa!

Uutiset | 25.06.2015 19:50

Eilen torstaina Miss Gay Finland -tuomarina toiminut radiojuontaja Laura Haimila puhuu avoimesti seksuaalisesta suuntautumisestaan niin radiossa kuin työnsä ulkopuolellakin. Lauran mukaan Helsinki Pride on tärkeä juhla, koska seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja on edelleen valitettavan paljon.

- Helsinki Pride on itselleni juhla ja samalla mielenilmaus. Sain Facebook-sivustollamme herjaavan kommentin seksuaaliseen suuntautumiseeni liittyen. Se oli osoitus siitä, että tällaisia tapahtumia tarvitaan edelleen, Laura kertoi Seiskalle Miss Gay Finland -finaalin jälkeen.

Vaikka Laura itse puhuu avoimesti seksuaalisesta suuntautumisestaan, ei hän vaadi muilta julkisuuden henkilöiltä samaa.

- Ihminen saa niin sanotusti olla kaapissa, jos ei halua puhua yksityiselämästään julkisuudessa. Pitäisi päästä eroon siitä, että julkisuuden henkilön oletetaan olevan jotain. Oletamme jonkun olevan hetero tai homo. Niin ei pitäisi olla. Mielestäni ihmisen ei tarvitse kertoa yksityiselämänsä asioista, jos ei halua. Ihminen ei välttämättä ole kaapissa, vaikka hän ei puhuisikaan puolisostaan.Kiitosta seksuaalivähemmistöiltä

Lauran avoimuus on tuonut mukanaan pääosin positiivista palautetta.

- Moni on kehunut avoimuuttani. Etenkin viime vuonna Helsinki Priden aikaan ihmiset tulivat kertomaan, että se on auttanut heitä olemaan avoimempia. Helsingin ulkopuolella on hirveästi ihmisiä pienillä paikkakunnilla, ja heille kaapista tuleminen voi olla vaikeaa, koska kaikki puhuvat toistensa asioista. Haluan edistää omalla toiminnallani ja avoimuudellani kaikkien vähemmistöjen asemaa.

 

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Antero Alhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!