Uutiset

Anne Marie Ellin-Laitinen kohautti 90-luvulla povekkaana Panu-tyttönä – markkinatuomioistuin kielsi mainoksen: ”Oli lattarintaisten naisten kosto!”

05.06.2020 21:04

Vuonna 1993 Anne Marie Ellin-Laitinen oli tuttu koko Suomen kansalle. Kaunis vaaleaverikkö poseerasi maalifirma Teknoksen mainoksissa hymyillen antavassa uimapuvussa ja pienissä farkkusortseissa sudin ja Panu-maalipurkin kanssa.

Kun markkinatuomioistuin vuonna 1994 linjasi, että Panu-mainos oli naista halventava, maalin myyminen vähäpukeisen Anne Marien rintojen avulla kiellettiin.

– Urani tyssäsi siihen päätökseen. En tiedä, kuka sen valituksen teki, mutta olen sanonut tämän ennenkin: valitus oli lattarintaisten naisten kosto.

Itseironiaa löytyy niin Panu-mainoksista kuin niiden mallilta. Kuva on Anne Marien säästämästä 1990-luvun alun mainoksesta.
Itseironiaa löytyy niin Panu-mainoksista kuin niiden mallilta. Kuva on Anne Marien säästämästä 1990-luvun alun mainoksesta.

 

Lue myös: Muistatko pahennusta herättäneen maalimainoksen?! Tältä kohuttu Panu-tyttö Anne Marie Ellin-Laitinen näyttää nyt!

Anne Marien omasta mielestä Panu-mainos ei ollut naista halventava.

– Kun kesäkuumalla maalaat ulkona, ethän sinä mitään poolopaitaa päällesi pue. Nykyään ketään ei liikuttaisi, jos tuollainen mainos tehtäisiin.  Päin vastoin, otettaisiin varmaan vielä housutkin jalasta ja maalattaisiin stringeissä.

 

 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!