Uutiset

Alma puhui ensimmäistä kertaa tyttöystävästään: En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että homous olisi jotenkin ihmeellistä!

19.03.2019 19:58

Laulaja Alma kertoi seksuaalisesta suuntautumisestaan brittilehdelle.

Alma kertoi brittiläiselle Gay Times -lehdelle seksuaalisesta suuntautumisestaan. Suomalaislaulaja kertoi ensimmäistä kertaa lehdistölle, että hänellä on tyttöystävä.

- On monia artisteja, joilla on salaisuus, tai he eivät halua näyttää sosiaalisessa mediassa bilettävänsä. Minä ajattelen, että jos haluan luoda uran, on minun oltava rehellinen. En halua lopettaa juhlimista, koska olen 23-vuotias, ja minun kuulukin juhlia. En halua lopettaa rakastamasta tyttöystävääni ja jättää julkaisematta meistä yhteiskuvia, koska niin kaikki muutkin tekevät, Alma kertoo lehdelle.

- Jos ihmiset eivät pidä minusta tällaisena kuin olen, ajattelevat minun juhlivan liikaa tai heitä ällöttää se, että minulla on tyttöystävä, niin selvä. Minun on hyväksyttävä se, tai muuten ahdistun.

Alma kertoo, ettei hän ole jättänyt puhumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan sen takia, että hän pelkäisi sen vaikuttavan uraansa negatiivisesti. Asia ei ollut laulajan mielestä niin merkittävä, että siitä pitäisi puhua.

- Olen niin vapaa, enkä ole koskaan ymmärtänyt sitä, että homous olisi jotenkin ihmeellistä. Minulle se on vain niin normaalia. Sitten ymmärsin, että joissain paikoissa se voi olla ihmeellinen ja jopa huono asia, ja oma avoimuuteni voi auttaa muita ihmisiä. Sen jälkeen halusin alkaa puhua asiasta enemmän. En ota tyttöystävääni mukaan gaaloihin, koska hän on minulle kaikki kaikessa. En halua sekoittaa hänen päätään tällä maailmalla. En silti halua peitellä mitään.

 

”Vanhempani ovat parhaita”

Alman seksuaalinen suuntautuminen ei ole ollut salaisuus hänen lähipiirissään.

- Äitini sattui näkemään, kun suutelin tyttöä. Se oli siinä. Emme puhuneet asiasta aluksi. Minä ja äitini keskustelemme asioista aina autossa. Kerran totesin hänelle, että hän todennäköisesti tietää minun olevan homoseksuaali. Äitini hyväksyi asian täysin. Emme taitaneet koskaan puhua asiasta isäni kanssa. Se oli niin selvää. Vanhempani ovat parhaita. 

Suurin osa laulajan ystävistä kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

- Kaapista tuleminen oli helppoa, koska minulla ei edes ole heteroystäviä. Tytöt pitävät tytöistä, pojat pojista. Ystäväporukkamme koostuu kymmenestä ihmisestä, joista yksi on hetero.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!