Sanni

Aku Ankka myrskyn silmässä - kuluttaja-asiamiehen mukaan julkaisu kehotti lukijoitaan ostamaan lippuja Sannin ikärajattomalle keikalle!

Uutiset | 17.06.2020 14:38

Kuluttaja-asiamies on joutunut huomauttamaan Sanoma Media Finlandin suosikkilehti Aku Ankkaa. Syynä oli sarjakuvatarinan ja mainosmateriaalin sekoittuminen. Kuluttaja-asiamiehen mukaan julkaiussa ollut mainos ei ollut tunnistettavissa mainokseksi.

Sanni mainosti keikkaa

Sarjakuvassa seikkaili Sanni-laulajasta tehty piirroshahmo ja tämän lisäksi samaisessa Aku Ankan numerossa oli artikkeli laulajasta. Lehdessä lukijoita puolestaan houkuteltiin digisisältöjen pariin. Interaktiivissa osioissa virtuaali-Sanni piti lukijoille "etsi ja löydä" tyyppistä kilpailua, joka ohjasi osaa käyttäjistä lippukauppaan.

Kilpailu oli toteutettu lisättyä todellisuutta hyödyntäen siten, että lukija latasi sovelluksen älypuhelimeensa ja skannasi sillä Sanni-tarinan ruutuja, jolloin tarinan ruutujen päälle ilmestyi videomateriaalia Sannista. Lopussa olevasta ruudusta ilmestyi onnenpyörä, josta keikkaliput voi voittaa. Jos lukija ei voittanut, onnenpyörän viereen ilmestyi linkki verkkokauppaan ja lukijaa kehotettiin ”klikkaamaan tosta ja hakemaan (ostamaan) liput”, kuluttaja-asiamies selventää. 

Tarkemmin kuluttaja-asiamiehen ratkaistusta voi lukea klikkaamalla tästä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Aku Ankka Trump Towerissa

Aiheeseen liittyvää: Kuva! Vuonna 2016 joku marssi Trump Toweriin New Yorkissa Aku Ankan puvussa!  

Kesäkeikkoja peruttu

Supersuosittu Sanni on joutunut perumaan liudan keikkoja kesältä, kuten muutkin artistit. Tärkeimmät kesätapahtumat on koronavaaran vuoksi peruttu. Tällä tietoa Sanni on kiipeämässä lavalle ja live-yleisön eteen ainakin 1.8. Turussa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SANNI (@sannivirallinen) on

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!