Hyppää pääsisältöön
Erkki Koistinen joutui onnettomuuteen.

Aivovamma! Erkki ”Euran Dalton” Koistinen joutui rattijuopon uhriksi!

Se oli tavallinen syksyinen työaamu. Erkki Koistinen, 40, oli lähtenyt aikaisin kotoaan Eurasta ja ottanut työnjohtajansa kyytiin. Koistinen on ammatiltaan kirvesmies ja oli ehtinyt työskennellä uudessa työpaikassaan vasta pari viikkoa.

Lokakuun neljännen päivän aamu muutti kaiken. Erkki muistaa tarkasti hetken ennen rajua törmäystä, mutta onnettomuudesta ei mitään. Kello oli 7.15, kun Erkki kaartoi Toyota Camryllaan hiekkatieltä kantatielle 43, joka kulkee Laitilasta Harjavaltaan.

– Näkyvyyttä oli molempiin suuntiin 500 metriä, ketään ei näkynyt. Kiihdytin rivakasti, mutta hetken kuluttua jouduin hidastamaan tietyön kohdalla. Sitten pimeni.

Lue myös: Euran Daltoneiden Erkki Koistinen: Joka viikonloppu käydään pankkikeikka tekemässä!

"Heiluvatko jalkasi?"

Erkki Koistinen muistetaan Euran Daltonina veljeskoplasta, joka 1990-luvulla herätti huomiota ryöstelemällä huoltoasemia ja pankinkin Suomen länsirannikolla. Työkaluinaan he käyttivät räjähteitä ja sorkkarautoja.

Erkki oli veljeksistä toisiksi vanhin, Leevi vanhin. Heidän lisäkseen koplaan kuuluivat Lasse ja Pekka. Nelikko sai ja sovitti tuomionsa. Heidän tarinastaan tehtiin yksi Suomen menestyneimmistä elokuvista, Pahat pojat vuonna 2003. Veljekset elävät nykyään tahoillaan ja kulkevat kaidalla tiellä.

Erkin tie oli päättyä viime lokakuussa kuolemaan.

– Havahduin, kun työjohtajani ravisteli minua. ja kysyi, heiluvatko jalkani. Kokeilin, ja onneksi ne liikkuivat. Olin puristuksissa musertuneessa autossani. Verta valui pään ruhjeesta. Kesti 20 minuuttia, ennen kuin pelastushenkilöstö tuli. MediHelin helikopteri lennätti lääkärin onnettomuuspaikalle.

– Minulla on jonkinasteinen aivovamma. Sen laajuus selviää uusissa magneettikuvaukissa heinäkuussa. Nielurefleksi on heikko, ja veden juominen hankalaa, Erkki näyttää.
– Minulla on jonkinasteinen aivovamma. Sen laajuus selviää uusissa magneettikuvaukissa heinäkuussa. Nielurefleksi on heikko, ja veden juominen hankalaa, Erkki näyttää.

 

Lue myös: Daltonin veljekset iloitsevat: Ei putkareissua 10 vuoteen!

Puhalsi 1,2 promillea

Koistinen menetti toistamiseen tajuntansa ja heräsi sitten ambulanssissa matkalla Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Samalla hänelle alkoi selvitä, mitä oli tapahtunut.

– Rattijuoppo oli ajanut täysillä päin autoani, törmännyt takaa päin. Vauhti ja rysähdys oli ollut niin kova, että Toyotani lensi kaaressa päin betonista siltarumpua, tömähti siihen ja pamahti ojaan. Minä lensin tietysti mukana melkein vaakatasossa ja olin lyönyt pääni pahasti oven sivuun, Erkki kertaa.

Koistisen mukaan rattijuoppo oli puhaltanut 1,2 promillea. Hänen laskettiin ajaneen liki 150 kilometrin tuntivauhtia, kun törmäys tapahtui. Erkin kyydissä ollut työnjohtaja selvisi selkävaivoilla ja ruhjeilla.

Vammoitta Erkki ei selvinnyt. Miestä on tutkittu ja kuvattu onnettomuudesta lähtien, ja nyt hänellä on todettu välilevyn pullistuma kaularangassa, neljä pullistumaa rintarangassa sekä aivovamma.

Lue lisää Erkin onnettomuudesta tuoreesta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!