Ahdistusta ja unettomia öitä! TIS-Vilman Instagram-tili kaapattiin uudestaan: "Onko sillä vielä jotenkin pääsy mun tietoihin?"

Uutiset | 08.05.2020 11:01

Temptation Island Suomi -sarjasta tuttu Vilma Karjalainen kertoi vapun jälkeen, että hänen Instagram-tilinsä kaapattiin. Vilma luuli saaneensa tilinsä takaisin ystävänsä avustuksella, kunnes turkkilainen hakkeri kaappasi sen uudestaan.  

Lue lisää Raskaana olevan tis-Vilman Instagram-tili kaapattiin - joutui hakkerisivuston kiristämäksi: Olin valmis maksamaan jättisumman turkkilaiselle huijarille!

Vilma paljasti uudessa Instagram-profiilissaan, että häntä huijannut turkkilainen hakkeri sai tilin uudestaan haltuun turvatoimista huolimatta. 

- Mun tili hakkeroitiin uudestaan, vaikka mulla oli uudet palautuskoodit tilattuna, kaksvaiheiset todennukset päällä, salasana oli muutettu monta kertaa, Vilma kertoo.

Toinen kaappaus 

Vilma tunnisti toisen kaappauksen samasta asiasta kuin ensimmäisen.

- Olin Instagramissa ja lensin sieltä pois. Ajattelin heti, että taas mennään.

Vilma arvelee toisen kaappauksen tapahtuneen sen jälkeen, kun hakkeri tajusi ettei ole saamassa rahoja. Vilma oli ystävänsä kanssa uskotellut hakkerin saavan 1000 euroa, jonka jälkeen tämä oli väittänyt antaneensa tilin takaisin. 

- Kun me tehtiin se huijaus, että me muka maksettiin sille. Se sanoi, että mä oon nyt poissa täältä ja sä voit nyt käyttää sitä profiilia normaalisti. 

Vilmalla on kuitenkin käsitys siitä, miten hakkeri onnistui kaappaamaan tilin uudestaan turvatoimista huolimatta. 

- Ilmeisesti minun Facebookin yritysprofiili oli vielä hänellä hallussa ja se oli yhdistetty myös siihen Instagram-tiliin. En ole ihan varma saiko hakkeri sen sitä kautta sitten uudestaan. 

Kaapattu profiili on vielä olemassa mutta hakkeri asettamien rajojen mukaan tiliä eivät kaikki näe. Hakkeri on asettanut siihen ikärajan, että pitää olla yli 99-vuotias sen nähdäkseen. Iättömällä profiililla sen vielä näkee. 

- Mä oon nyt pyytänyt jengiä ilmiantaa mun vanhaa profiilia. 

Uuden kaappauksen myötä alkoi ahdistavampi piina.

- Hakkeri alkoi piinaavasti kiristää, että nyt sä siirrät sen rahan mulle nyt. Se laittoi viestiä, että mä käytän sun profiilia väärin ja sun kuvia ja tälläistä. Eihän mun ole mitään järkeä sille sitä rahaa siirtää, koska tässähän se nyt nähtiin. Se oli vielä jotenkin kytköksissä profiiliin, vaikka mä olisin maksanut, niin ei se mitään olisi auttanut. 

Vilma on jo lopen kyllästynyt hakkerin kanssa painimiseen. 

- Kyllä mä olen vähän kallistunut siihen, vaikka mä saisin sen takasin, niin ei se ainakaan tuntuisi mitenkään turvalliselta. Poistuisi vaan.

Häntä kuitenkin pelottaa, että hakkeri iskee hänen muihin tileihinsä. 

- Jos nyt mietitään elämän oikeita isoja asioita, niin sehän on vaan Instagram-tili. Silti jotenkin ahdistaa. Varmaan se, että se hakkeroi niin rajusti tuohon mun tiliin. Tulee semmoinen jännä olo, jos se hakkeroi mun YouTuben tai uuden Instagram-tilin tai jotai. Mä en tiedä miten se on periaatteessa tehnyt tuon. Onko sillä vielä jotenkin pääsy mun tietoihin? Oliko se tuossa ja oliko se vaan Instagram? 

Vilma on puhunut ikävän tilanteensa ahdistavista tuntemuksista YouTube-videoissaan ja uudessa Instagram-profiilissaan. 

Syyttää raskautta

Vilma epäilee, että hänen vahvat tunteensa johtuvat raskaudesta. Vaikuttajan lapsen laskettu aika on toukokuun loppupuolella. 

- Mä kyllä vähän syytän tätä raskautta. En tiedä ottaisinko tätä normaalisti näin raskaasti, että onko mulla jotkut hormonit yli aktiivisena tai jotain. On todella outo ja tosi ahdistunut olo tästä asiasta. 

Tukea nainen kuitenkin saa ahdinkoonsa onneksi hyvin läheltä puolisoltaan.  

- Juuso nyt on tosiaan ollut tukena tässä. Mä en ole itse jaksanut tehdä mitään. Se on väsännyt mulle ruokaa ja kaikkee. 

Juuson huoli on hyvin ymmärrettävää, koska Vilma ei ollut saanut kunnolla lepoa selkkauksen takia. 

- Se varmaan vähä säikähti, kun mä en ole pariin päivään nukkunut. Mä normaalisti tämmöisestä niin hätkähdä, että nyt vaan jotenkin osui arkaan paikkaan. 

Vilman innokas olo vauvan saapumisesta hieman laantui, kun hänelle tuli huolia taloustilanteesta Instagram-tilin menetyksen myötä. Vilma menetti toukokuun työnsä, mikä toi mieleen murheita raskauden viime metreille. 

- Tällä hetkellä voisin laittaa pausen tälle raskaudelle. Saisin hetken olla sellaisessa tilassa, että tämä ei etenisi nyt mihinkään. Tämä tilanne on sellainen, että mä haluisin ensin itse rauhoittua. Tähän päälle vielä kaikki synnytykset ja vauvat sun muut, niin tämä on vähän liikaa. Siihen ei voi tietenkään vaikuttaa. Kyllä mä veikkaan sitten, kun se syntyy niin on asia ihan täysin erilainen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raskauskuvat meni instagramin kaappaukseen mukana, tässä viikko 36 :)

A post shared by Vilma Josefiina (@vilmajosefiinakoo) on

Lue lisää: Kuva! TIS-Vilma lomaili Juuso-rakkaansa kanssa – kaunottaren raskausvatsa käänsi katseita Tallinnassa!

Uusi alku

Vilma näkee ikävässä tilinsä menetyksessä myös kultareunuksen. Vaikuttaja pitää uutta tiliään uutena mahdollisuutena.

- Kyllä se ehkä ihan vähän tuntuu hyvältä, et mä pääsen aloittaa alusta. Just on tämä elämän muutos tässä. Ei se ole mikään maailman loppu. On periaatteessa kiva jättää se nuoruus ja mitä siellä nyt oli mun 10 edellistä vuotta. Sitten tulee tämmöinen perherakkaus-profiili. Pitää vaan elää elämän mukaan.

Vilma tiedostaa, että hän joutuu ahkeroimaan uuden tilinsä parissa.

- Tykkään tehdä somee ja se on mulle tosiaan mieleinen harrastus, ehkä vähä työ nykyään. Tai nyt se taas meni vähä siihen harrastuksen puolelle, että se oli duuni ja nyt taas harrastus. 

Hän menetti tilinsä mukana merkittävien jaettujen muistojen lisäksi toukokuun tienestinsä. Vilma tienasi tilillään noin 2 500 euroa kuussa arvionsa mukaan.

Neuvot

Vilman mukaan hakkerin huijauksessa oli kyse todella taidokkaasti tehdystä massaviestihuijauksesta. Hän haluaakin nyt neuvoa, miten muut voivat välttää hänen kohtalonsa. 

- Yksinkertainen neuvo, minkä olisin itsekin voinut katsoa, että Instagramista löytää ne Instagramin lähetetyt sähköpostit. Jos saa jonkun tekijäoikeusjutun tai sähköpostin, niin sieltä voi varmistaa onko Instagram sen lähettänyt. Katosin sen jälkikäteen, ja ei siellä mitään ollut. Siitä olisi tiennyt, että tämä on huijausta. 
 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!