fbq
Uutiset
22.12.2019 22:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Timo Korhonen
Seiska toi jouluiloa Tuulalle ja Markolle.
61 sentin pituusero! Tuulan ja Markon suhde herättää kysymyksiä: Harrastamme seksiä kuin muutkin!
Uutiset
22.12.2019 22:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Timo Korhonen

Jyväskyläläinen lastenohjaaja Tuula Nyberg, 43, kertoi Seiskassa lyhytkasvuisten perhe-elämästä 16 vuotta sitten. Mukana olivat myös silloinen aviomies sekä heidän kolme lyhytkasvuista lastaan.

Tuula muun muassa kertoi, että kun hän alkoi parikymppisenä tehdä lapsia, lääkäri ehdotti aborttia joka raskauden kohdalla.

– Moni olisi suuttunut niistä puheista, joita jouduin silloin kuulemaan. Sanoivat, ettemme pärjää lasten kanssa, koska olen vain 119-senttinen ja ex-mieheni viisi senttiä pidempi.

Seiska kertoi Tuulan lapsiperhe-elämästä 16 vuotta sitten.
Seiska kertoi Tuulan lapsiperhe-elämästä 16 vuotta sitten.

Lapset etusijalle

Kimmo, 23, Karita, 21, ja Amanda, 18, ovat nyt muuttaneet pois kotoa ja opiskelevat hyviin ammatteihin.

Tuula kirjoitti Seiskan jouluiloa jakaville tontuille, että haluaisi muistaa poismuuttaneita lapsiaan.

– Voisivatko Seiskan tontut auttaa, että saisin nuorille pienet joululahjat sekä Pandan suklaata. Oma puhelimenikin vetelee viimeisiään, mutta haluan pistää lapset etusijalle. Samalla voisin hieman kertoa, millaista lyhytkasvuisen elämä on, Tuula kirjoitti.

Rakkautta invataksissa

Vuoden takaisen avioeron jälkeen Tuula ilmoitti lapsilleen, että seuraavan joulun äiti viettääkin sitten omillaan. Hän oli löytänyt rinnalleen uuden elämänkumppanin, Marko Hännisen, 42, jonka kanssa muutti yhteen viime kesänä. Marko muistelee suhteen alkua.

– Tutustuimme jo vuosia sitten, kun minulla oli invataksiyritys. Muistan, että kun kyyditsin Tuulaa Peurungalle kuntoutukseen, tulevat viikot jännittivät häntä. Tuula kysyi, että tulenhan sitten myös hakemaan hänet pois. Vuosia olimme vain ystäviä. Minä kuskasin Tuulaa, kun oli tarvis, Marko kertoo.

Vuoden päivät yhdessä olleilla Tuulalla ja Markolla rakkaus kukoistaa. He tapasivat, kun Marko ajoi invataksia.
Vuoden päivät yhdessä olleilla Tuulalla ja Markolla rakkaus kukoistaa. He tapasivat, kun Marko ajoi invataksia.

Olen tottunut tuijotukseen

Koska Marko on 180-senttinen, ei moni kehtaa katsoa heihin päinkään, jos he Tuulan kanssa osoittavat julkisella paikalla toisilleen hellyyttä.

– Olen tottunut siihen, että minua tuijotetaan. Jotkut teeskentelevät, etteivät kiinnitä mitään huomiota. Edes puolitutut eivät ole kehdanneet kysyä, olemmeko me yhdessä, Tuula kertoo.

Pariskunta puhuu hyvin estottomasti elämästään ja ennakkoluuloista, joita lyhyt- ja normaalikasvuisen yhteiselämään liittyy.

– Kerran pienessä sievässä ollut nainen katseli meitä ravintolan edessä ja sai kahdesti sanottua puolikkaan lauseen: ”Sitä mä vaan mietin, että kuinka te…?” Tiesin heti, mitä hän ajaa takaa ja jatkoin lausetta sanomalla ”…harrastatte seksiä?”, Tuula kuvailee.

– Vastauksemme oli, että harrastamme seksiä ihan niin kuin sinä! Joskus känniset ukot ovat tulleet päin näköä sanomaan, että sinä et varmaan ole koskaan saanut miestä. Kai minä nyt ainakin kolme kertaa olen, kun lapsiakin on sen verran, Tuula hymähtää.

Sairauseläkkeen varassa kitkutteleva Tuula halusi muistaa lapsiaan pienillä paketeilla. Seiska toteutti hänen toiveensa.
Sairauseläkkeen varassa kitkutteleva Tuula halusi muistaa lapsiaan pienillä paketeilla. Seiska toteutti hänen toiveensa.

Kaipaan työelämään

Tuula valmistui syksyllä kokemustoimijaksi. Hän käy kertomassa lyhytkasvuisen elämästä erilaisissa tilaisuuksissa.

– Haluan kitkeä ennakkoluuloja ja auttaa ihmisiä ymmärtämään erilaisuutta.

Tuula toivoo, että ihmiset tulisivat lyhytkasvuisen nähdessään suoraan kysymään näiden elämästä eivätkä vain arvuuttelisi.

Tuula sai Seiskalta uuden puhelimen vanhan ja pahasti reistailleen tilalle. Markoa puolestaan ilostuttaa tieto, etät hän on pian kuivilla yritys- veloistaan.
Tuula sai Seiskalta uuden puhelimen vanhan ja pahasti reistailleen tilalle. Markoa puolestaan ilostuttaa tieto, etät hän on pian kuivilla yritysveloistaan.

 

Lukuisia nivelleikkauksia läpikäynyt Tuula on tällä hetkellä sairaseläkeläinen mutta haluaisi kuntoutua takaisin työelämään ainakin osa-aikaiseksi.

Ylimääräistä rahaa ei ole, ja avoparin elämä on taloudellisesti melkoista kitkuttelua, sillä Markolla on takanaan taksiyrityksensä konkurssi ja sen jälkiselvittelyt.

– Kiitos vain ministeri Anne Bernerin taksiuudistuksen. Olen onnekseni pian kuivilla veloista, ja sen kunniaksi vien Tuulan lomalle Espanjaan. Lämpö tekee hänen nivelilleen hyvää, Marko paljastaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »