fbq
Ulkomaat
24.04.2022 22:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Getty Images ja NBC/YLE
Kelly Clarkson ja Antti Jokinen
Yhteistyö Antti Jokisen kanssa – muistatko nämä käänteet 40 vuotta täyttävän Kelly Clarksonin uralta?
Ulkomaat
24.04.2022 22:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Getty Images ja NBC/YLE

Hittilaulaja Kelly Clarkson täyttää sunnuntaina 24. huhtikuuta pyöreät 40 vuotta. Kelly on myynyt yli 25 miljoonaa albumia, voittanut kolme Grammyä ja hänen varallisuudekseen arvioidaan noin 45 miljoonaa dollaria.

Lue myös: Avioero tuli kalliiksi! 40 vuotta täyttävä Kelly Clarkson: Ei enää koskaan naimisiin!

Ryhtyi viisujuontajaksi

Kelly aloitti tänä keväänä jännittävän pestin juontamalla Euroviisuja vastaavaa American Song Contestia rap-artisti Snoop Doggin kanssa. Lähetyksiä on nähty perjantaisin Yle TV2:lla. Kisassa on kaikkiaan 56 osallistujaa 50 osavaltioista, joista yhden edustaja kruunataan voittajaksi maanantaina 9. toukokuuta.

Kelly ja Snoop Dogg

Nimi vaihtoon

Helmikuussa Kelly jätti nimenmuutoshakemuksen vaihtaakseen sukunimensä Clarksonin Brianneksi, joka on hänen toinen nimensä. Asiakirjoissa kerrottiin syyksi, että uusi nimi kuvaa artistin mielestä paremmin häntä itseään. Hakemus hyväksyttiin viime kuussa. Muutoksesta huolimatta hän esiintyy julkisuudessa Clarksonina.

Lue myös: Yllätyspäätös! Kelly Clarkson vaihtaa nimensä: ”Kuvaa minua paremmin”

Tienasi tarjoilijana

Voittaessaan historian ensimmäisen American Idol -kilpailun 20-vuotiaana vuonna 2002 Kelly työskenteli cocktail-tarjoilijana komediaklubilla. Laulaja on ennen voittoa paiskinut hommia myös patonkibaari Subwayssä sekä Papa John’s -pizzeriassa.

Kelly

Antti ohjasi musavideon

Ensilevytys A Moment Like This nousi Kellyn debyyttihitiksi. Biisin musiikkivideon on ohjannut Antti J. Jokinen. Sittemmin Kellyltä on tullut lukuisia hittikappaleita, kuten Because Of You, Since U Been Gone, Stronger ja Breakaway.  

Antti Jokinen

Isäsuhde särkyi

Myös Kellyn vanhemmilla oli epäonnea avioliitossaan. Isä Stephen Michael lähti menemään riitojen saattelemana Kellyn ollessa kuusivuotias. Tyttö jäi asumaan Jeanne-äidilleen, kun hänen siskonsa muutti asumaan tädille ja veli muutti isälleen. Laulaja etääntyi isästään, eivätkä heidän välinsä korjaantuneet koskaan. Isä kuoli vuonna 2018.

Kelly ja äiti

Lue myös: Hurja muodonmuutos: Kelly Clarkson pudotti painoaan huomattavasti alle puolessa vuodessa – kuvat!

Vilahti teinisarjassa

Nykyään Kelly on amerikkalaisille varsin tuttu televisiosta, sillä hänellä on oma The Kelly Clarkson Show, ja hän on ollut tuomarina The Voicessa. Harva kuitenkaan tietää, että tähti on vilahtanut muinoin Sabrina, teininoita -sarjassa vain kuukausia ennen American Idolin koelauluja. Hän oli taustanäyttelijänä ja näkyi ruudulla häviävän pienen hetken.

The Kelly Clarkson Show

Haipelko piinaa

Kelly oli nuorena kiinnostunut merenalaisesta elämästä ja rakasti tutustua kaikkeen merieläimiin liittyvään. Kauhistuttava Tappajahai-elokuva sai kuitenkin hänen mielensä muuttumaan. Nyt Kelly on suorastaan kauhuissaan niistä.

Tappajahai

Kaksi lastenkirjaa

Yhdeksän studioalbumia julkaissut Kelly on kunnostautunut myös kirjailijana ja julkaissut kaksi lastenkirjaa: River Rose and the Magical Lullaby (2016) sekä River Rose and the Magical Christmas (2017). Teokset ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Kelly ja kirja