Valmista Williamin ja Catherinen kuninkaallinen kanacurry – "Emme ole huippukokkeja..."

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Catherinen arjen lempiruoka on curry.
Prinssi suosii miedosti maustettua intialaista tikka masalaa, kun taas Catherine nauttii tulisesta currysta. Koska Williamilla on huono sietokyky mausteisille ruuille, Catherine valmistaa lasten lisäksi miehelleen oman annoksen.
– Perheelle kokkaaminen on tosi vaikeaa. Lapset eivät halua mausteita, Williamille pitää laittaa keskimietoa ja minä pidän tulisesta ruuasta, Catherine toteaa OK!-lehdelle.
– Emme kumpikaan Williamin kanssa ole huippukokkeja, mutta ei se ole meitä estänyt laittamasta ruokaa, Catherine kertoo.
Leffailtoina herttuapari tilaa noutoruokaa. Tällöinkin he syövät currya, jonka palatsin henkilökunta käy hakemassa ravintolasta.
Currylla on pitkä historia Isossa-Britanniassa. Ensimmäiset curryreseptit julkaistiin 1700-luvulla Hannah Glassen keittokirjassa. Samalla vuosisadalla perustettiin maan ensimmäinen intialainen ravintola.
Currysta tuli englantilaisten trendiruoka, kun 1800-luvulla hallinnut kuningatar Victoria sai intialaisen kokin, joka rakasti currya ja tartutti rakkauden myös hallitsijaan.
Ainekset

n. 600 grammaa luuttomia ja nahattomia broilerin reisipaloja
2 punaista perunaa
1 punainen paprika
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl kanalientä
3 tl curryjauhetta
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
tuoretta korianteria
kuskusia
Ohjeet
1. Leikkaa broileri reiluiksi paloiksi.
2. Kuori perunat, sipuli ja porkkana. Viipaloi kasvikset reiluiksi paloiksi.
3. Ruskista broileripalat korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pannulle perunat, sipuli, paprika ja porkkana.
4. Sekoita kookosmaito, kanaliemi ja kuivat mausteet. Lisää kanaseokseen.
5. Anna muhia, kunnes broileri on kypsää.
6. Hienonna korianteri ja sekoita kanaseoksen joukkoon.
7. Tarjoile kuskusin kanssa.
Resepti: Taste of Home