fbq
Ulkomaat
16.02.2023 17:06
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Kaarle Kustaa

Poliisi riensi Kaarle Kustaan apuun - kuvat!

Ulkomaat
16.02.2023 17:06
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa, 76, juhlii niin sanotuksi supervuodeksikin kutsuttua juhlavuotta. Hän on nimittäin istunut länsinaapurin valtaistuimella pyöreät 50 vuotta.

Supervuoden kunniaksi hän vierailee kuningatar Silvian kanssa kaikissa Ruotsin 21:ssä läänissä. Tänään torstaina (16.2.) vuorossa oli Jönköping, mutta kaikki ei mennyt aivan putkeen. Dramaattisista käänteistä uutisoi paikalla ollut Svensk Dam.

Kuningaspari saapui Smålandin kaupunkiin lentäen, ja ottivat sitten limusiinin keskustaan. Kyseessä ei ollut mikä tahansa auto, vaan se oltiin valittu erityisesti kuninkaalle.

- Kyseessä on Cadillac Fleetwood 75 vuodelta 1966. Se on tismalleen sama auto, jonka kuninkaan äiti omisti, jonka vuoksi ajattelimme sen olevan sopiva tähän päivään. Hän istui samantapaisessa autossa viimeksi viitisenkymmentä vuotta sitten, auton omistaja Philip Aronsson kertoi Svensk Damille.

Lue myös: Näin paljon Ruotsin prinsessat maksoivat juhla-asuistaan - pikkuprinssi Oscarilla yllään todellinen ökypuku!

Kaarle Kustaa ja Silvia
Supervuosi on lähtenyt hyvin käyntiin.
Auto
Kaarle Kustaan tiedetään pitävän vintageautoista.

60-lukulaisessa kaarassa saattaa kuitenkin alkaa jo ikä painaa. Kuningasparin lähtiessä jatkamaan matkaa auto nimittäin hyytyi niille sijoilleen. Poliisi kutsuttiin paikalle, jotta matka saisi jatkua.

- Mitä draamaa! Kuninkaan Cadillacin moottori pysähtyi! Svensk Damin toimittaja päivitteli.

Paikalle kutsutut poliisit joutuivat antamaan omasta autostaan virtaa, jotta 60-vuotiaan Cadillacin moottori saatiin jälleen käyntiin.

- Kuningaspari seurasi tilannetta takapenkiltä. Kuningas itse kuitenkin omistaa vintageautoja, joten hän tietää tällaista sattuvan.

Lopulta moottori saatiin käynnistettyä ja matka sai jatkua.

Lue myös: 40 yllättävää faktaa! Madeleine yritettiin naittaa prinssille jo teininä

Auto
Hups! Cadillac hyytyi kesken kaiken.

Ruotsin hovi tiedotti vastikään, että kuninkaalle tehdään 20. helmikuuta sydänoperaatio.

Kuninkaan sydäntä operoidaan suunnitellusti tähystämällä, eikä kyseessä ole äkillinen sairastuminen. Sydänoperaation jälkeen kuningas on sairaslomalla ainakin 3. maaliskuuta asti. Hovi ei kommentoinut tarkemmin sydänoperaation syitä.

Lue myös: Kuningas Kaarle Kustaa joutuu sydänoperaatioon - kruununprinsessa Victoria on toisella puolella maapalloa

Auto
Cadillac sai virtaa poliisiajoneuvosta.