fbq
Ulkomaat
07.05.2022 15:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Sara Friberg, Linda Broström / Kungahuset
prinsessa estelle
Mitä törkyä! Ruotsin prinsessa Estelle, 10, päätyi siivoojaksi
Ulkomaat
07.05.2022 15:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Sara Friberg, Linda Broström / Kungahuset

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vei lapsensa prinsessa Estellen, 10, ja prinssi Oscarin, 6, kuluneella viikolla keräämään roskia Kungliga Djurgården -puiston rannoilta. Kyseessä oli Merivartiostopäivän tempaus, jossa kehotettiin ihmisiä siivomaan roskat pois vesistöistä ja rannoilta.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Kruununprinsessa on aktiivinen puhtaiden merivesien puolestapuhuja ja hän on tartuttanut innostuksensa myös lapsiinsa. Hovi jakoi videota ja kuvia Estellestä ja Oscarista rannan puhdistamispuuhissa. Estelle ja Oscar keräsivät roskia tomerina. Molemmilla oli käsissään suojahansikkaat. Lapset keräsivät roskia rannasta sekä haavin avulla rantavesistä.

Lue myös: Prinsessa Estelle täyttää pyöreitä – tällaista on Ruotsin hovin päivänpaisteen elämä: Taviselämyksiä isän kanssa

prinssi oscar
Prinssi Oscar siivosi rannalta pois pahvimukin.

Somesisällöistä päätellen puuha oli kuninkaallisille lapsille hauska leikki, sillä molemmat keräsivät innokkaina roskia. Oscarista napattiin lähikuva pitelemässä rannalta löytämäänsä muhjuuntunutta pahvimukia hyppysissään.

Lue myös: Onnea 10-vuotias Estelle - elämänkuvat todistavat, ken on Ruotsin hovin päivänsäde

Victorian ja lasten roskasaaliista on myös jaettu kuva someen. Kolmikko siivosi rannoilta pois monenlaista törkyä, muun muassa muovipusseja, pahvimukeja, muovikääreitä, take away -ateriapakkausten palasia sekä muovipullon.

Kuninkaallisen perheen roskienkeräystempaus on saanut somessa valtaisan kehujen ryöpyn.

- Hienosti tehty! kommenteissa kehutaan.

- Olette loistavia esikuvia. Surullista, että ihmiset roskaavat luontoa.