fbq
Ulkomaat
28.03.2022 14:25
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Will Smith
Menettääkö Will Smith Oscar-palkintonsa? Elokuva-akatemia tuomitsee väkivaltaisen käytöksen
Ulkomaat
28.03.2022 14:25
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Oscar-gaalan puhutuimmaksi aiheeksi nousi Chris Rockin Oscar-gaalan lavalla heittämä vitsi Will Smithin puolisosta, Jada Pinkett Smithistä.

- Jada, rakastan sinua. Maltan tuskin odottaa G.I. Jane 2:ta, Chris sanoi viitaten Jadan kaljuun tyyliin.

Vuonna 1997 julkaistussa G.I. Jane -elokuvassa nähtiin hiuksensa ajanut Demi Moore. Jada Pinkett Smith sairastaa alopeciaa, mikä aiheuttaa kaljuuntumista.

Lue myös: Julkkikset tuomitsevat Will Smithin öykkäröinnin Oscar-gaalassa - toimittaja puolustuskannalla: "Olen tavannut Chris Rockin, ja hän on..."

Will Smith ei ottanut heittoa hyvällä. Hän asteli Oscar-lavalle ja läimäytti Chrisiä naamaan.

Will Smith ja Chris Rock

Will Smithin teko on jakanut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Osa tuomitsi väkivallan käytön täysin, osan mielestä teko oli oikeutettu.

Nyt jää nähtäväksi, menettääkö Will Smith parhaan miesnäyttelijän palkintonsa väkivaltaisen purkauksensa takia. Vuonna 2017 Yhdysvaltain elokuva-akatemia julkaisi sen eettiset ohjeet, joissa korostettiin kannustavan ympäristön ja ihmisarvon kunnioittamisen merkitystä.

Lue myös: Graafisia leikkauksia, kimallusta ja röyhelöä - tässä ovat upeimmat asut Oscar-gaalan punaiselta matolta

Akatemia on kertonut sosiaalisessa mediassa, ettei väkivaltaa hyväksytä. Toistaiseksi elokuva-akatemiasta ei ole kommentoitu Will Smithin palkinnon tulevaisuutta.