fbq
Ulkomaat
19.01.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
kuningatar elisabet
Kuningatar Elisabet murheellisena: katala tauti tappaa rakkaita joutsenia
Ulkomaat
19.01.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Britannian laissa on erikoinen muinainen pykälä, jonka mukaan kuningatar Elisabet, 95, omistaa kaikki maansa kyhmyjoutsenet. Kuningattaren palkkalistoilla työskentelee henkilöitä, jotka huolehtivat Britanniassa elävistä joutsenista.

Kuningatar siis huolehtii joutsenien suojelusta. Samalla hän on maan ainoa ihminen, jolla on oikeus syödä joutsenenlihaa.

Joutsenet ovat tuttu näky Thames-joen varrella Windsorissa.

Kuningattaren siipiveikkoihin on iskenyt vuodenvaihteen jälkeen katala, tappava tauti, The Sun uutisoi.

JOUTSEN
Joutsenet ovat tuttu näky Thames-joella. Kuvan linnut eivät liity tapaukseen.

Windsorin liepeillä majailevasta joutsenparvesta löydettiin kuusi lintua kuolleena tammikuun aikana. Varotoimenpiteenä eläinlääkärit joutuivat lopettamaan 26 joutsenta, sillä kuolleina löydytyistä linnuista löytyi lintuinfluenssaa. Ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuministeriön päätöksellä eläinlääkärit lopettivat lintuja estääkseen taudin leviämisen muihin parven joutseniin.

Windsorin tienoilla kolmen kilometrin vyöhykkeellä arvioidaan olevan 150-200 joutsenta, joita katala tauti uhkaa.

Kuningattaren on kerrottu olevan suruissaan joutsentensa kohtalosta. The Sunin mukaan kuningatar on pyytänyt, että hänet pidetään ajan tasalla joutsentensa tilanteesta.

- Tiedän, että kuningattarella on aina suuri huoli joutsenparvestaan, kuningatteren palveluksessa joutsenista huolehtiva David Barber kommentoi lehdelle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »