fbq
Ulkomaat
03.10.2022 11:13
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
kuningas charles
Tällaisen perinnön kuningas Charles sai äidiltään - erikoisia yksityiskohtia!
Ulkomaat
03.10.2022 11:13
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Britannian kuningas Charles sai edesmenneeltä äidiltään, kuningatar Elisabetilta erikoisia asioista perinnöksi.

Charles omistaa nyt muun muassa Sandringhamin tiluksiin kuuluvan maapalstan, jolla hänen isänsä viljeli tryffeleitä.

Viherpeukalona tunnettu prinssi Philip oli Britannian ensimmäinen ihminen, kenen onnistui viljellä tryffeleitä. Sienten sukuun kuuluvat tryffelit ja niiden eri alalajit kuuluvat maailman kalleimpiin ruoka-aineisiin.

Lue myös: Kuningas Charlesin nenälle huima kunnia! Sai saman kunnianosoituksen kuin kuningatar Elisabet

Kuningas Charles hallinnoi jatkossa myös äitinsä valtavaa kyyhkyslakkaa. Sandringhamin kyyhkyslakassa on noin 200 kyyhkyä, joilla on Britanniassa pitkä historia. Kirjekyyhkyjä käytettiin muun muassa sota-aikana viestinviejinä.

Kuninkaan kyyhkyt ovat kilpakyyhkyjä, jotka kisaavat erilaisissa kilpailuissa. Eläinsuojelujärjestö PETA on kritisoinut julmina pitämiään kyyhkykilpailuja.

kuningatar elisabet, prinsessa margaret
Vuonna 1943 napatussa kuvassa silloinen prinsessa Elisabet ja siskonsa prinsessa Margaret lähettivät kirjekyyhkyn matkaan. Siskokset olivat mukana partiotoiminnassa.

Charlesin omistuksessa on nyt myös uhanalaisia lepakoita. Balmoralin linnan kattorakenteissa pesii nimittäin joukko harvinaisia piippalepakoita.

Lue myös: Soul-tähden yllättävä paljastus prinssi Charlesista: "Hän pilasi seksielämäni"

Kuningatar oli kiinnostunut ylämaankarjan rodunjalostuksesta. Nyt kuningas Charles omistaa kolmevuotiaan Balmoralin Gusgurlach -nimisen ylämaankarjasonnin, joka on voittanut ensimmäisen palkinnon viimeisinä kahtena vuonna peräjälkeen Royal Highland Show'ssa.

Kuningatar oli henkeen ja vereen hevosihminen. Charles jatkaa äitinsä jälkeen Ascot-laukkaradan ja Sandringhamin tallien isäntänä. Todennäköisesti kuningatar Camillasta tulee kuitenkin Charlesin sijaan kuninkaallisten laukkaratsujen keulakuva, sillä Camilla on pariskunnasta enemmän hevosintoilija.

Charles sai äitinsä kuoleman jälkeen myös omistukseensa Buckinghamin palatsin alla olevan hulppean viinikellarin. Kuninkaallisessa viinikellarissa säilytetään arviolta yli kahden miljoonan euron arvosta juhlajuomia.

Charles omistaa Britannian joutsenet

Kuningatar omisti ikivanhan säädöksen mukaan suurimman osan Britannian kyhmyjoutsenista. Britannian hallitsija on maan ainoa ihminen, jolla on oikeus syödä kuninkaallista eläintä. Keskiajalla joutsen oli kuninkaallisten juhla-aterioiden herkkua, mutta nykyään joutsenen syöminen ei kuulu hovin etikettiin.

Joka vuosi Britanniassa pidetään seremonia, jossa lasketaan joutsenten määrä. Nyt Charles on nimetty joutsenten isännäksi. Hän tukee pestissään lintujensuojelua ja linnuista kertovaa opetustyötä. Charles voisi ikivanhojen pykälien mukaan kuitenkin omia itselleen minkä tahansa joutsenen.

– Kuninkaalla on oikeus vaatia mitä tahansa avoimilla vesillä uivaa joutsenta omakseen, jos hän niin haluaa, toteaa David Barber, joka työskenteli noin 30 vuoden ajan kuningattaren ”joutsenten merkitsijänä”.

david barber
"Joutsenmies" David Barberin virka-asun hattua koristi joutsenen sulka.

Charles jakaa kyhmyjoutsenten omistusoikeuden vanhojen kauppayhdistysten kanssa.

Lähteet: The Sun, Reuters

Tilaa Seiskan uutiskirje! »