fbq
Ulkomaat
17.02.2022 12:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Instagram
Linda Evangelista
Kauneusleikkaushelvetin läpikäynyt huippumalli Linda Evangelista paljasti epäonnistuneiden operaatioiden lopputulokset – tältä hän näyttää nyt
Ulkomaat
17.02.2022 12:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Instagram

Huippumalli Linda Evangelista, 56, pysytteli pois parrasvaloista pitkään, mutta nyt hän kertoo hiljaiselonsa syyn People-lehden tuoreessa haastattelussa. Supermalli avautuu kohtaamistaan henkisistä ja fyysisistä vastoinkäymisistä, jotka ovat seurausta hänelle tehdyistä kauneusoperaatioista.

Lindan elämää ovat varjostaneet CoolSculpting-nimisen toimenpiteen jälkiseuraukset. Toisin sanoen tähti kävi kryolipolyysissä, jossa kehon rasvakudosta poltetaan jäädyttämällä. Operaatiota markkinoidaan vaihtoehtona niin sanotulle perinteiselle rasvaimulle.

Kaikkiaan Linda kävi toimenpiteessä seitsemän kertaa vuosien 2015-2016 aikana. Lopputulos ei kuitenkaan Lindan mukaan ollut halutun lainen. Supermalli sanoo, että hänestä tuli sen seurauksena pysyvästi epämuodostunut ja rajusti runnellun näköinen.

- Rakastin olla näytöslavoilla. Nyt pelkään, että törmään tuttuihin. En voi enää elää näin, piilotellen ja häpeillen. En vain voinut elää tässä tuskassa enää. Olen vihdoin valmis puhumaan, hän kertoo Peoplelle.

Luuli sekoavansa

Kolme kuukautta jäädytyshoitojen jälkeen Linda havaitsi kyhmyjä leuassaan, reisissään ja rintojen alueella. Juuri ne alueet kasvoivat, joita supermalli oli halunnut toimenpiteen avulla pienentää. Ensin kyhmyt kovenivat, sitten ne alkoivat mennä tunnottomaksi.

- Yritin korjata sitä itse siinä uskossa, että olin tehnyt jotain väärin.

Hän ryhtyi dieetille ja kuntokuurille.

- Päädyin siihen pisteeseen, etten syönyt ollenkaan. Luulin sekoavani.

Lue myös: Ei herkille! Henny Harjusola kävi taas kauneusoperaatiossa - katso shokeeraavat kuvat!

Puhkesi kyyneliin

Linda rohkaistui kesällä 2016 ja asteli tohtorin vastaanotolle, jossa hän pudotti sairaalakaapunsa ja puhkesi kyyneliin. Hän kertoi lääkärille tilanteestaan. Lopulta tähdellä diagnosoitiin operaatiosta seurannut hyvin harvinainen haittavaikutus, jossa rasvan jäädytys aiheuttaakin kudoksen paksuuntumisen ja laajenemisen.

Hän päätti käydä rasvaimussa, jonka seurauksena mallitähti joutui pukemaan tukivaatteita ja muotoilevia liivejä kahdeksan viikon ajan. Sitten Linda meni vielä toiseen rasvaimuun korjatakseen muotojaan.

Haluaa tarjota lohtua

Kyhmyt eivät kuitenkaan lähteneet. Ne ovat aiheuttaneet hänelle kipuja sekä muita fyysisiä haasteita.

- En katso peiliin. Peilikuvani ei näytä minulta, hän kertoo haastattelussa.

Hänen tavoitteensa on antaa esimerkillään lohtua ja apua ihmisille, jotka ovat kokeneet samanlaisia vastoinkäymisiä.

Linda Evangelista
Tässä Linda vuonna 2014.

Linda haastoi operaatiot tehneen klinikan oikeuteen viime syyskuussa ja vaatii kärsimyksestään 44 miljoonan korvauksia. Supermalli sanoo, ettei hän ole kyennyt työskentelemään toimenpiteistä koituneen haittavaikutuksen vuoksi. Oikeusjuttu on vielä kesken.

Huippumalli astui julkisuuteen pieleen menneistä kauneusoperaatioista Instagram-tilillään viime vuonna.

Malli-ikoni Linda on nähty uransa aikana poseeraavan yli 700 lehden kannessa. Hän oli aikanaan maailman kuvatuimpia kasvoja, ja häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyneimpänä supermallina.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »