fbq
Ulkomaat
22.07.2022 10:57
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
herttuatar camilla
Rasismiskandaali: Herttuatar Camilla vitsaili Meghanin ja Harryn lapsesta
Ulkomaat
22.07.2022 10:57
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Meghanista julkaistaan pian uusi paljastuskirja, jonka on kirjoittanut entinen BBC:n tutkivan journalismin toimittaja Tom Bower.

Daily Mail on julkaissut etukäteen maistiaisia Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors -kirjan sisällöstä.

Lue myös: Mikä vaivaa, prinssi Harry? Outo välikohtaus Meghan-vaimon kanssa - "Ei ole rakkautta"

Kirjassa väitetään, että prinssi Harryn äitipuoli, herttuatar Camilla olisi murjaissut rasistiseksi tulkitun vitsin vielä syntymättömästä Archie-pojasta. Meghan ja Harry saivat esikoisensa keväällä 2019.

Kirjaväitteen mukaan Camilla olisi todennut leikittelevään sävyyn Harrylle, että olisipa hauskaa, jos lapsesta tulisi punapää ja tällä olisi afrotukka.

Camilla siis viittasi vitsailullaan Harryn punapigmenttiseen hiussävyyn sekä Meghanin sukujuuriin. Meghanin isä on valkoihoinen ja äiti afroamerikkalainen.

Kirjan mukaan Camilla olisi sanonut letkautuksen Harrylle tämän perheen läsnäollessa.

Daily Mailin haastattelemat kuninkaallislähteet ovat tyrmänneet kirjaväitteet täydeksi valheeksi.

harry, meghan
Harry ja Meghan hylkäsivät brittihovin keväällä 2020 ja muuttivat Meghanin kotimaahan Yhdysvaltoihin.

Rasismi puhutti

Meghan kohautti taannoin Oprah Windfreyn haastattelussa väittämällä, että joku kuninkaallisen perheen jäsen oli kommentoinut vielä syntymättömän Archien ihonväriä rasistiseen sävyyn.

Kommentin laukoneen kuninkaallisen perheenjäsenen nimeä ei ole koskaan kerrottu julkisuuteen.

Kirjailija on kertonut, että kirjaan on haastateltu paljon ihmisiä, jotka eivät pidä Meghanista. Syy on se, että kirjailijan mukaan Meghan on kieltänyt lähipiiriään puhumasta hänelle.

- Hän (Meghan) teki tosi selväksi ystävilleen ja hänen kanssaan työskenteleville, että he eivät saa puhua minulle. Joten oli aikamoista kamppailua saada tarpeeksi ihmisiä puhumaan. Haastattelin noin 80 ihmistä, Tom Bower kertoi Britannian aamu-tv:ssä.

Kirjassa paljastetaan myös Meghanin ja herttuatar Catherinen yhteenoton taustat. Kälyt ottivat yhteen Meganin ja Harryn häiden alla morsiuslasten vaatesovituksen aikana.

Lue myös: Kirjapaljastus: Meghan valehteli hääriidasta - Catherinen itkun taustat julki