fbq
Ulkomaat
04.12.2022 21:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Hollywood
Hollywoodissa tähteys on periytyvää – nämä suvut hallitsevat viihdekaupungin sisäpiiriä
Ulkomaat
04.12.2022 21:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Kun Hollywoodin sisäpiiriä tutkii, niin pian saa huomata, että julkisuus on periytyvää.

Arquetten perheen viisi sisarusta David, Rosanna, Alexis, Richmond ja Patricia (kuvassa vasemmalta oikealle) ovat kaikki pärjänneet Hollywoodissa. Näkijä-sarjasta tuttu Patricia pokkasi Oscar-palkinnon 2015 elokuvasta Boyhood. Perheen toiseksi kovin julkkis on David, joka parhaiten muistetaan avioliitostaan Frendit-tähti Courtney Coxin kanssa. Toki hänen ansioluettelossaan on myös hittileffoja, kuten Scream. Jo sisarusten isoisä Cliff hankki elantonsa koomikkona, ja vanhemmat Lewis ja Brenda työskentelivät viihdealalla.

Arquette

Mahtavat Coppolat

Kukapa ei tietäisi Coppolan-perhettä. Francis Ford Coppola on yksi elokuvateollisuuden mahtavimmista ohjaajista. Hänen siskonsa Talia Shire, sisarustensa lapset Nicolas Cage ja Jason Schwartzman ovat vain vahvistaneet suvun asemaa Hollywoodissa.

Nicolas ja Jason

Ylpeänä Francis voi seurata myös tyttärensä Sofia Coppolan monipuolista uraa ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana.

Coppola

Koomikoita koko perhe

Stillerit lienee Hollywoodin hauskin perhe. Koomikkovanhemmat Jerry Stiller ja Anne Meara olivat 1960-luvulla lupaavia elokuva-, televisio- ja teatteritähtiä. Myöhemmin 1990-luvulla Jerry hauskuutti tv-yleisöä hittisarjassa Seinfeld. Molemmat ovat jo edesmenneitä, mutta heidän lapsensa, Ben ja Amy jatkavat vanhempiensa perintöä ja yleisön naurattamista.

Stillerit

Epäonni vaanii

Redgravesin suku on jättänyt jälkensä Hollywoodiin. Michael Redgrave oli 1950-1960-luvuilla töistään Oscar-ehdokkaana. Vanessa Redgrave pisti paremmaksi ja nappasi Oscarin 1977. Hänen lahjakas siskonsa Lynn oli ehdolla Oscar-, Emmy-, Tony- ja Grammy -palkinnoille, mutta ei koskaan voittanut. Lynn menehtyi kaksi vuotta sitten rintasyöpään. Vanessan tyttären Natasha Richardsonin maineikas ura päättyi tapaturmaiseen kuolemaan 45-vuotiaana. Toisen tyttären Joelyn näyttelijäura jatkuu vahvana.

Redgraves

Los Angelesin kasvatteja

Yleisölle siskokset Emily ja Zooey Deschanel ovat tuttuja muun muassa Bones- ja Kolme miestä ja tyttö -sarjoista. Hollywood on ollut osa naisten elämää jo syntymästä lähtien, sillä heidän Caleb-isänsä on arvostettu elokuvaaja ja ohjaaja. Äiti Mary Jo loisti kulttisarjassa Twin Peaks ja The Right Stuff -kasarileffassa.

Deschanel

Lapset isänsä jalanjäljillä

Muun muassa Pipo tiukalla ja High Fidelity -leffoista tuttu John Cusack ei ole ainoa näyttelijä perheessään, sillä myös siskot Joan ja Ann ovat työllistettyjä Hollywoodissa. He ovat esiintyneet leffojen lisäksi hittisarjoissa, kuten Hävyttömät ja Greyn anatomia. Heidän vuonna 2003 menehtynyt Dick-isänsä teki näyttelemisen lisäksi arvostetun dokumentaristin uran.

Cusack

Laulajan perikunta menestyy

Unohtumaton 1950-luvun laulaja Eddie Fisher oli suuri tähti, joka isännöi omaa televisioshow’taan. Avioliitostaan Laulavat sadepisarat -tähden Debbie Reynoldsin kanssa syntyi Tähtien sota -legenda Carrie Fisher.

Fisher

Myös Carrien tytär Billie Lourd on viime vuosina saanut jalansijaa elokuva-alalla. Näyttelijä-laulaja Connie Stevensin ja Eddien tytär Joely Fisher teki läpimurtonsa komediasarjassa Ellen.

Fisher

Huumeet koukuttivat veljen

Baldwinin veljekset Williamin, Stephenin, Alecin ja Danielin (vasemmalta) tietää moni. Menestynein on esikoinen Alec, joka viime aikoina on saanut julkisuutta traagisesta ampumisonnettomuudesta ja tasaisesti kasvavasta lapsiluvustaan. William näyttelee yhä, Stephen on laajentanut osaamistaan ohjaukseen ja tuotantoon, mutta Danielin ura on jäänyt huumeongelman varjoon.

Baldwin

Legendaarinen Fondan klaani

Fondat kuuluvat eittämättä Hollywoodin kermaan. Kaksi Oscar-palkintoa pokannut Jane Fonda on yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä, ja hänen veljensä Peter Fonda muistetaan parhaiten 1960-luvun kulttielokuva Easy Riderista.

Fonda

Sisarusten isä, Oscar-palkittu Henry Fonda on Hollywoodin legendoja, jonka viimeiseksi elokuvaksi jäi klassikko Kultalampi vuodelta 1981. Seuraavana vuonna Henry menehtyi sydänsairauteen. Peter kuoli kolme vuotta sitten keuhkosyöpään. Peterin tytär Bridget on myös palkittu näyttelijä.

Fonda

Isällä ja pojilla menee lujaa

Estevezit on yksi Hollywoodin historian menestyneimmistä ja tunnetuimmista perheistä, vaikkakin heidät tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Sheen. Isä Martin Sheen on menestynyt taitavalla työllään 1950-luvulta asti. Emilio ponnahti maailman tietoisuuteen 1980-luvun teinitähtenä. Charlie on niittänyt mainetta lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Miehen puolikkaat, mutta tunnetaan myös addiktioistaan. Perheen tytär Renée on jäänyt veljien varjoon suosiossa.

Sheen

Julkkispiireissä jo 90 vuotta

Jo edesmenneen Emmy-näyttelijä John Carradinen uran aktiivivuodet osuivat 1930-1960-luvuille. Carradine-nimi vakiintui Hollywoodissa Johnin jälkipolven Kung fu-Davidin ja Deadwood-Keithin ja Revenge of the Nerds-Robertin suosion myötä. Myös Keithin tytär Martha Plimpton on tuttu kasvo televisiosta ja valkokankaalta.

Carradine

Pojat kahmivat palkintoja

Lloyd Bridges kuoli yli 20 vuotta sitten vanhuuteen. Pitkällä urallaan hän teki tv-sarjojen lisäksi yli 150 elokuvaa. Jälkeensä hän jätti kolme lasta, joista kaksi seurasi isänsä jalanjäljissä. Beau on moninkertainen Emmy- ja Golden Globe -palkittu näyttelijä, ja Jeff nappasi Oscarin 2009 elokuvasta Crazy Heart. Myös Lloydin lastenlapset Casey, Jordan, Dylan ja Emily ovat valinneet isoisänsä ja isiensä ammatin.

Bridges

Veri vetää valkokankaalle

Onnen päivät lukeutuu tv-historian klassikoihin. Sarja oli ponnahduslauta näyttelijä Ron Howardille, joka on ohjaajana raivannut tiensä Hollywoodin A-luokkaan. Hän ei suinkaan ole perheensä ainoa julkkis; vanhemmat Rance ja Jean sekä veli Clint ovat näyttelijöitä, ja viimeisimpänä studioiden ovet ovat avautuneet veljentytär Bryce Dallas Howardille.

Howard

Veli jää julkkis-Katen varjoon

Näyttelijä Goldie Hawn aloitti uransa 1960-luvulla, ja palkittiin jo samalla vuosikymmenellä Oscarilla. Hänen ja muusikko Bill Hudsonin lapsista Katesta ja Oliverista kasvoi äitinsä tavoin näyttelijöitä.

Hudson

Kate on tähdittänyt romanttisia komedioita, kuten Kuinka hukata kundi 10 päivässä. Oliver ei ole yltänyt siskonsa kaltaiseen tähteyteen. Myös sisarusten isäpuoli Kurt Russell on iso nimi leffa-alalla.

Oliver

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.