fbq
Ulkomaat
25.03.2022 21:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
amy schumer
Amy Shumer paljasti sairastaneensa erikoista tautia teinistä asti: repii väkisin hiuksia!
Ulkomaat
25.03.2022 21:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Koomikko ja näyttelijä Amy Schumer, 40, on kärsinyt jo vuosia erikoisesta sairaudesta. Kyseessä on trikotillomania eli karvojen nyppimishäiriö. Terveyskirjasto kertoo, että tautia poteva nyppii pakonomaisesti omia hiuksiaan. Hiusten nyppimistä edeltää jännityksen tunne ja sitä seuraa mielihyvän tai helpotuksen tunne.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Amy on kertonut kärsineensä pakonomaisesta hiusten repimisestä yläkouluikäisestä saakka. Hän joutui kouluaikoinaan käyttämään peruukkia peitelläkseen itseaiheutettua hiuskatoaan. Kuitenkin kaikki koulussa tiesivät, että hänellä oli peruukki.

- Luulen, että jokaisella on iso salaisuus ja tämä on minun. Olen ylpeä siitä, että iso salaisuuteni satuttaa vain minua. Mutta olen kantanut niin paljon häpeää niin pitkään, Amy kertoi tuoreessa haastattelussa.

Tauti on krooninen, mutta sitä voidaan hoitaa terapiassa ja lääkkeillä.

Lue myös: Eriparirinnoistaan avautunut Amy Schumer uhkeana: hillitön kaula-aukko varasti huomion - kuvat!

Tauti puhkesi Amylle haastavassa elämäntilanteessa, kun hänen isänsä firma teki konkurssin ja isällä todettiin harvinainen reumasairaus. Samaan aikaan Amyn äiti jätti Amyn isän ollakseen yhdessä Amyn parhaan ystävän isän kanssa.

Amy on kamppaillut sairautensa kanssa pitkään.

- Se on yhä asia, jonka kanssa kamppailen.

Amy pelkää, että hänen 2,5-vuotias poikansa Gene perii saman sairauden.

- Joka kerta, kun hän koskettaa päätään, olen saada sydänkohtauksen.

Amy halusi kertoa sairaudestaan julkisuuteen tarjotakseen vertaistukea muille samaa asiaa kipuileville. Tautiin viitataan myös Amyn tv-sarjassa Life & Beth.

Lähde: People
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »