fbq
Ulkomaat
22.04.2022 21:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Alec Baldwin
Alec Baldwinin ampumatapaturman käsittely jatkuu - tuotantoyhtiöllä lasku maksettavana
Ulkomaat
22.04.2022 21:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Lokakuussa Hollywood-tähti Alec Baldwin, 64, joutui traagiseen onnettomuuteen. 

Rust -lännenelokuvan kuvauksissa tapahtui kuolemanonnettomuus, kun Alecin laukaisema rekvisiitta-ase olikin ladattu kovilla panoksilla. Luoti osui pääkuvaaja Halyna Hutchinsiin, joka kuoli. Ammus vahingoitti myös ohjaaja Joel Souzaa.

Järkyttävä tapaus nousi välittömästi otsikoihin, eikä jupakka ole vieläkään saanut päätöstään. Erityisen traagiseksi elokuvamaailmalle tapahtuman teki se, että menehtynyt Halyna oli yksi Hollywoodin arvostetuimmista naiskuvaajista miesvaltaisella alalla.

Lue myös: Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa: Alec Baldwin ampui pääkuvaajan kuoliaaksi ja haavoitti ohjaajaa!

BBC:n uutissivusto kertoo New Mexicon ympäristöministeriön tehneen nyt päätöksen. Sen mukaansa Rustin tekijät osoittivat äärimmäistä välinpitämättömyyttä ampuma-aseiden käytössä. Virasto on määrännyt Rust Movie Productionsille lähes 126 000 euron sakon.

Lue myös: Ovatko nämä kuvat Alec Baldwinista otettu heti järkyttävän surmatragedian jälkeen?

Alec Baldwin
Alec on sanonut, ettei laukaissut asetta.

New Mexicon ympäristöministeriön James Kenney on kommentoinut tapausta.

- Tämä on hirvittävä tragedia, ja ajatuksemme ovat uhrin kanssa. Hän oli äiti, vaimo, kokenut kuvaaja ja arvostettu elokuvayhteisön jäsen. Lähetämme ajatuksemme ja rukouksemme hänen läheisilleen, hän sanoo.

- Ymmärrämme, ettei mikään sakko voi korvata ihmishenkeä, pidämme Rust Productionsia täydessä vastuussa, James ilmoittaa.

Lue myös: CNN: Rust-elokuvan apulaisohjaaja antoi Alec Baldwinille aseen ja sanoi sen olevan "tyhjä" - kammottava virhe johti pääkuvaajan hengenmenoon

Alec on aiemmin sanonut, ettei kuvauspaikalla pitänyt olla oikeita luoteja. Hän kertoi rekvisiittarevolverin lauenneen sen jälkeen, kun näyttelijä oli virittänyt sen harjoituksissa.

Rust -elokuvan asevastaava Hannah Gutierrez-Reed on kiistänyt tietävänsä mistä aidot ammukset ilmestyivät.