fbq
Telkkari
23.06.2020 15:22
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen Media
Syke sarja 7 kausi promo kuvia Antti Luusuaniemi ja Leena Pöysti.
Yllättävä ilouutinen Syke-sarjan faneille! Supersuositusta sairaaladraamasta tehdään elokuva!
Telkkari
23.06.2020 15:22
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen Media

Suomalaiset ovat katsoneet sairaalaan sijoittuvaa Syke-sarjaa televisiosta jo kahdeksan tuotantokauden ajan. Nyt sarja sykkii myös elokuvateattereiden valkokankaille vuodenvaihteessa. 

Leffa tulee olemaan Salatut elämät -elokuvien tyylisesti sarjasta erotettu itsenäinen tarina, jossa on trillerimäistä jännitystä luvassa. 

SYKE_B32_K12511_JOHANNA_LeenaPöysti_MAX_AnttiLuusuaniemi_PCMONA_KajsaEk_PCREINO_PeterKanerva_kuvaaja_JaniViitala_DSC06268
Näyttelijät Leena Pöysti ja Antti Luusuaniemi Syke-sarjan kahdeksannella kaudella. Kuva: Jani Viitala.

Tutut kasvot

Syke-trillerielokuvassa sairaalan traumapoli kohtaa yllättävän uhan ja ajautuu kaaoksen valtaan. Siihen luvataan sarjasta tuttuja elementtejä, kuten mustaa huumoria sekä samaistuttavia arkielämän teemoja.

Mukana ovat monet sarjasta tutut hahmot, kuten alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Pääosassa Iina Kuustosen esittämä Iiris. Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Lue lisää: Bussilla lomalle! Syke-sarjan näyttelijä Jaana Pesonen valitsi ekologisen vaihtoehdon! 

Sarjan kestosuosikit nähdään elokuvan aikana, kuten Jarkko Niemen näyttelemä Holopainen ja Antti Luusuaniemen hahmo Max. Käsikirjoituksesta on vastannut sarjan äiti Petja Peltomaa.

- Olen näytellyt Syke-sarjassa alusta lähtien ja olen erittäin innoissani siitä, että olen saanut olla mukana synnyttämässä Syke-elokuvaa Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkönä. Alkuperäinen Syke-jengi on kasassa kesän kuvauksissa ja Petja Peltomaan käsikirjoitus on aiheeltaan iso, tarkka ja vaikuttava. En malta odottaa, että elokuva on valmis ja pääsemme näyttämään sitä vanhoille ja uusille faneille. Mielestäni hitti tv-sarjan laajeneminen elokuvan puolelle tarjoaa täysin uuden ulottuvuuden sekä tekijöille että Syke-faneille, Antti sanoo tiedotteessa.

Ohjaajakin on näyttelijöiden vanha kollega, koska Toni Laine on ohjannut myös Syke-sarjaa.

- Oli nautinnollista kirjoittaa Syke-elokuvaa – kaikki vanhat hahmot mukana. Halusin laittaa heidät mahdollisimman jännittävään paikkaan ja sitä kautta tyylilajiksi valikoitui trilleri. Silti siellä mukana on edelleen se alkuperäinen ystävyyden ja ammattiylpeyden teema, sekä tietenkin koskettavat potilaskohtalot, joiden pohjalle Syke on aina rakentunut. Elokuvassa Syke-saaga on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle, Petja iloitsee. 
 

syke_kausi_5_promo_iiris_iina_kuustonen_kuvaaja_tommi_hynynen_mg5a1010
Iina Kuustonen Syke-sarjassa kaudelta viisi. Kuva: Tommi Hynynen.

Syke-elokuva saapuu elokuvateattereihin vuodenvaihteessa 2020–2021

Artikkelia muokattu klo 15.40: Korjattu kirjoitusvirheitä.

Artikkelia korjattu keskiviikkona klo 8.24: Muokattu, että käsikirjoittaja Petja Peltomaa on Syke-sarjan äiti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »