fbq
Telkkari
15.03.2022 18:14
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle
Kansan palvelija
Toiveisiinne on vastattu! Yle julkaisi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin hittisarjan
Telkkari
15.03.2022 18:14
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle

Yle Areenassa on nähtävillä Ukrainan sankariksi nousseen presidentin Volodymyr Zelenskyin tähdittämä sarja Kansan palvelija tiistaista (15.3.) alkaen. Siitä on katsottavissa ensimmäinen tuotantokausi. Kaiken kaikkiaan sarjaa on tehty kolme kautta.

Satiiri ilmestyi Ukrainassa vuonna 2015. Neljä vuotta myöhemmin sarjan tarinasta tuli osittain totta, kun Zelenskyi valittiin Ukrainan presidentiksi. 

Lue myös: Huhhuh! Ukrainan presidentin paidaton kuva kuumottaa - tiesitkö tätä tummapiirteisestä sankaripresidentistä?

Kansan palvelija
Rooli tv-sarjassa Kansan palvelija muuttui todeksi vuonna 2019, kun Volodymyr Zelenskyistä tuli presidentti.​​​​​

"Kiinteä osa sankarillista tarinaa"

Sarjassa Zelenskyi näyttelee presidentiksi päätyvää tavallista historianopettajaa Vasili Petrovitsh Goloborodkoa. 

Ylen julkaisemassa artikkelissa todetaan, että Yle päätti julkaista sarjan harkinnan jälkeen. Ylen mediapäälikkö Petri Jauhiainen toteaa, että sarjasta on tullut paljon kyselyjä.

– Vaikka Kansan palvelija on fiktiivinen komedia, se on myös kiinteä osa sankarilliseen rooliin nousseen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin tarinaa. Haluamme olla mukana jakamassa tätä tarinaa sen merkittävyyden ja ajankohtaisuuden vuoksi,  Jauhiainen perustelee. 

Lue myös: Ville Haapasalo suree Ukrainan sotaa: Sankaripresidentti on työkaverini

Kansan palvelija
Ennen viraansa 44-vuotias Zelenskyi tunnettiin näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana. 

Apuvoimia vankilasta

Sarjan aineksista tehtiin myös komediaelokuva, jossa presidentti kamppailee korruption vastaisten lakien puolesta niskuroivaa parlamenttia ja maata oikeasti hallitsevia oligarkkeja vastaan.

Lue myös: Harvinainen yhteiskuva! Ville Haapasalo ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky tähdittivät Love in Vegas -komediaa

Apuvoimia löytyy vankilasta. Valtavaa lainasopimusta allekirjoittamaan saapunut kansainvälisen valuuttarahaston delegaatiokin joutuu ottamaan ryypyn jos toisenkin odotellessaan, että presidentti näyttää ensin oligarkeille kaapin paikan.

Kansan palvelija katsottavissa Yle Areenassa.