fbq
Telkkari
14.01.2022 12:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press, Instagram
Euphoria
Toimittajan kommentti: Herätys boomerit - alastomuus on normaalia
Telkkari
14.01.2022 12:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press, Instagram

Euphoria-sarjan toisen tuotantokauden ensimmäinen jakso julkaistiin tällä viikolla HBO Max -suoratoistopalvelussa.

Ohjelmassa seurataan jenkkinuorten tapahtumarikasta ja draamantäytteistä elämää. Siinä käsitellään myös yhteiskunnan tabuja, kuten seksi, huumeet, oman identiteetin löytäminen ja traumakokemukset sekä niistä selviäminen.

Sarja pyörii teini-ikäisen Ruen (Zendaya) ympärillä, joka taistelee päihdeongelmiensa kanssa. Rue rakastuu Julesiin (Hunter Schafer), ja koko ensimmäisen kauden aikana katsojat odottelivat jännittyneinä romanssin puhkeamista kukkaan. Myös sarjan muutkin hahmot ovat erittäin kiinnostavia ja tunteita herättäviä. 

Sarjassa nähdään myös näyttelijät Jacob Elordi, Alexa Demie, Barbie Ferreira ja Eric Dane.

Räppäri Draken tuottamaa sarjaa on myös ylistetty sen huikeasta visuaalisesta ilmeestä. 

Näyttävä paluu

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisen jakson jälkeen katsojat joutuivat odottamaan seuraavaa kautta yli kaksi vuotta. Toki kaksi erikoisjaksoa lievittivät fanien ikävää vuosi sitten, mutta kokonaista tuotantokautta on odotettu jo tovi.

Toinen tuotantokausi jatkuu siitä, mihin ensimmäisellä tuotantokaudella jäätiinkin. Ja samoissa räväkissä tunnelmissa tämäkin kausi lähtee käyntiin. Ensimmäisessä jaksossa nähdään lukuisia peniksiä ja runsaasti alastomuutta, kasoittain huumeita, jännittäviä ihmissuhdekiemuroita sekä yllättävän roisi seksikohtaus.

Zendaya varoittikin katsojia ennen sarjan avausjakson ilmestymistä. 

- Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta haluan muistuttaa, että Euphoria on tarkoitettu vain kypsille yleisöille. Tämä kausi, ehkä jopa enemmän kuin edellinen, on erittäin tunteikas ja käsittelee aiheita, jotka voivat laukaista vaikeita tunteita, hän kirjoitti Instagram-tilillään. 

Lukuisat mediat ovat kritisoineet sarjaa siitä, että se olisi liian shokeeraava. Esimerkiksi The Guardian kirjoittaa Euphorian olevan liian täynnä alastomuutta, seksiä ja väkivaltaa. 

Herätys boomerit - alastomuus on normaalia, ja sitä pitäisikin näyttää sarjoissa enemmän. On myös hyvä, että miestenkin alastomuutta telkkarissa normalisoidaan. Tissit on niin nähty jo.

Sarjan ensimmäisellä kaudellakin nähtiin paljon rajuja kohtauksia, joka on jo tuttua kamaa Euphorian faneille. Tiedämme kyllä jo, minkälainen kausi on tulossa.

Lupaavan alun takaa sen, että sarjassa päästään sukeltamaan nyt myös toisten hahmojen menneisyyteen ja identiteetteihin. 

Uskallan väittää avausjakson olevan yksi parhaimmista, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Kausi jatkuu juurikin siitä, mihin jäätiin, ja hahmot tuntuvat melkein kahden vuoden tauon jälkeen edelleen niin tutuilta. 

Euphorian toisen tuotantokauden löydät HBO Max -suoratoistopalvelusta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »