fbq
Telkkari
06.12.2020 11:53
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Onni Ojala / MTV3
Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius
TTK-voittajat Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius paljastavat: saivat kotoa erittäin merkittävän vinkin finaalia varten - "Ei tämä olisi ollut mahdollista ilman heitä!"
Telkkari
06.12.2020 11:53
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Onni Ojala / MTV3

Vuoden 2020 Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voittaja ratkesi eilen lauantai-iltana MTV3:lla esitetyssä suorassa lähetyksessä.
Kauden voittajiksi kruunattiin hiihdon maailmanmestari Virpi Sarasvuo yhdessä tanssinopettajansa Sami Heleniuksen kanssa.

Finaalin jälkitunnelmissa voittajapari oli häkeltynyt voitostaan.

- Hiljaiseksi vetää. Kun tähän kauteen lähdettiin, sanoin Virpille, että finaalipaikka olisi kiva. Virpi sanoi siihen, että yrittää toimittaa sellaisen. Jo pelkästään finaaliin pääseminen oli mahtava juttu. Tämä oli itselle kahdeksas kausi ja kertaakaan finaaliin en ole vielä päässyt, että sen takia finaalipaikka tuntui erityisen hyvältä. Onhan se aika kirkas kruunu tälle kaudelle, Sami summasi finaalin jälkeen.

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -kisa ratkesi Virpi Sarasvuon voittoon - finaalitulos oli historiallinen!

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius
Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius eivät olleet uskoa korviaan, kun voitto ratkesi.

Myös Virpi oli häkeltynyt tittelistä.

- Voitto oli yllätys. En odottanut kyllä mitään, mielestäni kaikki olimme hyviä. Koko kausi oli tasainen. Oli sellainen tunnelma, että ihan sama, kuka voittaa. Kaikki ovat niin hyviä tyyppejä ja kaikki vetivät niin hyvin. En odottanut edes, että voittaisimme. Odotin vain että kukahan voittaa, Virpi kertoi nauraen.

- Lavan takana juuri puhuimme parien kesken, että hyvä lähetys tanssittiin ja nyt menemme kuuntelemaan tulokset. Kuka tahansa voittaa, niin olemme heidän puolestaan onnellisia. Nyt se sitten osuikin yllättäen meidän kohdallemme, mikä on tietysti ihan mahtava juttu, Sami kertaa finaalin kulkua.

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius

 

"Suuri kiitos kotiin"

Virpi kertoi jännittäneensä kenraaliharjoituksia enemmän kuin itse esitystä.

- Ennen live-vetoa tuli järjetön rauha ja tyyneys. Ajattelin vain että nyt nautitaan ja tehdään niin kuin ollaan suunniteltu, teemme ainakin parhaamme. Olen kyllä aika pihalla, että miten tässä näin kävi. En oikein tajuakaan vielä, mitä tuli tehtyä, Virpi kertoo häkeltyneenä.

Lue myös: Huh, mikä kurkistusaukko! Vappu Pimiä tyrmäsi TTK-finaalissa upealla pitsiasulla - kuvat!

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius
Virpin ja Samin tanssit hurmasivat sekä tuomarit että tv-katsojat.

Voittajapari kertoo saaneensa kotoa täyden tuen tanssilleen.

- Ei tämä olisi ollut mahdollista, jos emme olisi saaneet läheisiltä tukea. Aika intensiivistä harjoittelua ollut alusta asti. Siitä suuri kiitos kotiin, että kaikki asiat rullaa kotona, Virpi kiittelee.

Samin vaimo, viime vuoden TTK-voittaja Jutta Helenius oli antanut finalistiparille loistavan neuvon ennen finaalilähetystä.

- Olen saanut ihan ääretöntä tukea Jutalta kotoa, eli lähetän sinne kanssa terveiset. Hän antoi hyvän vinkin tähän finaaliin, kun pyysi nauttimaan. Mehän näin teimme. 

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius
Samin vaimo Jutta Helenius (toinen oik.) voitti viime vuonna Tanssii tähtien kanssa -kisan yhdessä näyttelijä-juontaja Christoffer Strandbergin (oik.) kanssa. Nyt Heleniukset tekivät historiaa olemalla ensimmäinen pariskunta, jonka molemmat osapuolet ovat voittaneet TTK:n - vieläpä perättäisinä vuosina.

"Olen liikkuvampi ja ryhdikkäämpi"

Matkan varrella Samin housuja on kavennettu muutamaankin otteeseen, sillä rankka treenaaminen on kaventanut miehen vyötäröltä useita senttejä.

- Sama housujenpienennys on jatkunut ihan finaaliviikkoihin asti. Hyvä, että joulu tulee, niin saa syödä taas. Ilmeisesti kulutus on ollut suurempaa kuin ravinnon saanti, Sami naureskelee.

Virpi kertoo saaneensa omaan kroppaansa matkan varrella lisää liikkuvuutta ja ryhtiä.

- Olen varmasti ryhdikkäämpi. Olisi pitänyt vetää keittiöön joku merkki, että kuinka pitkä olin, kun aloitettiin ja nyt katsoa, onko ruoto suoristunut. Aika paljon on tullut huollettua kehoa, eli on tullut venyteltyä ja tehtyä liikkuvuustreenejä. Veikkaisin, että olen liikkuvampi ja ryhdikkäämpi kuin aiemmin. 

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius

Virpi tunnustaa, että finaalin etenemistä ei tullut omassa päässä suunniteltua niin pitkälle, että kuinka mahdollista voittoa juhlittaisiin. Jotain tanssimatkasta tarttuu silti mukaan arkielämäänkin.

- Tätä me emme suunnitelleet, siis että miten juhlimme voittoa. Lasken sen varaan, että Sami jää ystäväksi tämän rupeaman jälkeen ja varmasti muitakin täältä. Tietenkin tämä oli ihana seikkailu tunteisiin, omaan itseen, mihin pystyy ja mitä voi oppia. Voi vitsit, vaikka ja mitä. Hieno reissu. Lupa olla oma itsensä on vahvistunut. 

Lue myös: Paparazzi löysi Niklas Hagmanin - ensimmäiset kuvat koronaan sairastuneesta tanssitähdestä!

Tanssii tähtien kanssa Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius
Tilaa Seiskan uutiskirje! »