fbq
Telkkari
05.03.2018 11:31
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Seiskan arkisto
Alina Tomnikov tähdittää Putousta.
Putous-kaunotar Alina Tomnikov myönsi plagioinnin MTV:lle: Kopioi vitsit bloggarilta!
Telkkari
05.03.2018 11:31
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Seiskan arkisto

Lauantaina (3.3.) MTV:llä esitetyn Putous-jakson jälkeen nousi suuri kohu. Jaksossa Alina Tomnikovin sketsihahmo Kikka Vaara piti Joulupukin kuumalinja -tyyppistä ohjelmaa, jossa joulupukin sijaan Kikka vastasi pienten lasten äitien soittamiin puheluihin.

Lue myös: Putous-tähdet esittelevät: Tällaisia ovat sketsihahmomme – katso kuvat!

Jakson jälkeen suosittua Mamma rimpuilee -blogia pitävä Laura Satamo kertoi blogikirjoituksessaan, että useat sketsissä nähdyt vitsit olivat todellisuudessa hänen kirjoittamiaan ja otettu hänen blogista ilman lupaa.

Vitsien kopioinnista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Myönsi vitsien plagioinnin

Sketsihahmon ja bloggarin yhteneväisyys ei jäänyt pelkästään samoihin vitseihin, vaan myös Lauran ja Kikan miehellä on sama nimi. Lisäksi molempien Jere-mies on kotoisin Oulusta.

Putous-ohjelmaa esittävän MTV:n nettisivuilla julkaistiin Alinan vastine kopiointiväitteistä. Vastineessaan näyttelijä myöntää plagioinnin ja pyytää tapahtunutta anteeksi.

Olen todella pahoillani siitä, että viime jaksossa käytettiin muutamia lausahduksia, joihin en ollut erikseen kysynyt lupaa ja olen hyvin pahoillani siitä, että tein virheen ilman että ymmärsin sen tehneeni, Alina kirjoittaa MTV:n vastineessaan.

Lue myös: Suomen kaunein näyttelijä Alina Tomnikov pikkuruisissa bikineissä rakkaansa kanssa – minne miesystävän katse eksyykään?

Alina kertoo saaneensa innostuksen hahmoon äidiksi tulleesta ystävästään, joka on ollut hahmon pääasiallisena lähteenä. Sen lisäksi näyttelijä etsi lähdemateriaalia googlettamalla ja päätyi Mamma rimpuilee -blogin sisältöön.

Miehen nimi sattuma

Sama miehen nimi ja kotipaikka ovat kuitenkin Alinan mukaan sattumaa.

Jeren nimeä pohdittiin ja muutettiin harjoituksissa useita kertoja - matkan varrella oli Penaa, Mattia ja Jaria. Lopulta kuitenkin päädyttiin käyttämään nimeä Jere, Alina perustelee vastineessaan.

Lue myös: Putous-tähti Alina Tomnikov odottaa kosintaa: Kihloista on ollut puhetta!

Oululaisuus tulee puolestaan Alinan omilta sukulaisilta, jotka asuvat Oulussa, ja heidän oikea sukunimensä on Vaara, kuten sketsihahmolla.

Käsikirjoittajilla ei vastuuta

Pahoittelujensa lisäksi Alina kertoo vastineessa, että virhe on täysin hänen omansa, eikä Putouksen käsikirjoittajilla ole osuutta asiaan.

Haluan myös korostaa, että jokainen Putous-hahmo esityksineen on aina näyttelijän omaa käsialaa, ei Putouksen käsikirjoitustiimin. Tämä virhe onkin täysin omani, Alina kirjoittaa.

Vanhemmat supersankareita

Alinan hahmo putosi lauantaina pois sketsihahmokilpailusta, kun Kiti Kokkosen esittämä Tanhupallo ja Ernest Lawsonin Ansa Kynttilä menivät tämän tuotantokauden finaaliin.

Kikan kentällinen on täynnä kiitollisuutta ? Halusin antaa komedian kautta äänen kaikille vanhemmille, koska vanhemmat on todellisii supersankareita, ja tää matka oli ihana!!!!! KIITOS! Alina kirjoitti Instagramissa ohjelman jälkeen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »