Hans Välimäki

Mestarikokki Hans Välimäki tarttui haasteeseen Jyrki Sukulan varoituksista huolimatta: Ravintoloitsijoiden tarinat menivät ihon alle!

Telkkari | 24.10.2020 07:27

Ravintoloidensa lisäksi tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Hans Välimäki, 50, hyppää Kuppilat kuntoon -sarjaan ongelmissa painivien ravintoloiden avuksi.

Viidennelle kuppilat-kaudelle haettiin ravintoloita kaikkialta Suomesta. Kuvausryhmä oli kussakin paikassa neljä päivää. Sinä aikana Hans sai panna tuulemaan ja korjata niin ruokalistan kuin sisustuksen.

– Meillä oli käytössämme rajallinen määrä tietoa ja aikaa. Olimme toki tavanneet ravintoloitsijat etukäteen ja tehneet ennakkotyötä. Lopputulos yllätti joskus meidätkin, Hans kertoo.

Erään Kuppilat kuntoon -ravintolan ruokalistalla oli peräti 140 vaihtoehtoa, mikä sai kokin haukkomaan henkeä.
Erään Kuppilat kuntoon -ravintolan ruokalistalla oli peräti 140 vaihtoehtoa, mikä sai kokin haukkomaan henkeä.

Lue myös: Kääk, Hans Välimäki osti hulppean Porschen – katso kuvat ökyautosta ja kauniista Maria-vaimosta!

Nostan hattua

Sarjan kuvaukset alkoivat ennen korona-aikaa ja jatkuivat kesäkuussa rajoitusten höllennyttyä. Kriisi vaikutti sarjan tekemiseen, koska muutama ravintola ehti ajautua konkurssiin ennen kuvausten alkua.

– Nostan hattua kaljuni päältä näille ravintoloitsijoille, jotka lähtivät sarjaan mukaan. Osa ravintoloista pääsi uuteen lentoon, kun saimme pyyhkäistyä pölyt päältä.

Ravintoloitsijatyön ja tv-ohjelmien lisäksi Hans on julkaissut 13 ruoka-aiheista kirjaa.
Ravintoloitsijatyön ja tv-ohjelmien lisäksi Hans on julkaissut 13 ruoka-aiheista kirjaa.

Lue myös: Tässä on ex-pariskunnan Teresa ja Hans Välimäen kuvankaunis tytär – ei haaveile vanhempiensa ammatista: Pidän välivuotta opinnoista!

Tarinat menivät ihon alle

Kuppilat kuntoon perustuu Ramsay's Kitchen Nightmares -sarjaan, jota isännöi rääväsuinen tv-kokki Gordon Ramsay. Sarjan suomalaisversion neljä ensimmäistä kautta veti Jyrki Sukula. Hän ei kuitenkaan halunnut jatkaa ohjelmassa, koska koki ravintoloitsijoiden painivan niin suurten ongelmien kanssa, ettei kyennyt heitä enää auttamaan.

Lue myös: Uuden ravintolan avannut Hans Välimäki ylistää Maria-vaimoaan: Kritiikki tarjoillaan kylmänä!

Hans tarttui haasteeseen rohkeasti Jyrkin varoituksista huolimatta.

– Jyrki neuvoi, että kannattaa pitää pää kylmänä, ja kyllähän ne tarinat minullakin menivät ihon alle. Olen joidenkin kohdalla pohtinut, miten heillä mahtaa nyt mennä. Vaikka ohjelma noudattaa valmista formaattia, Hans halusi tehdä sarjaa omalla tavallaan.

– Sanoin heti alussa, että haluan tehdä omannäköiseni ohjelman, en Ramsayn tai Sukulan kopiota. Lähdin mukaan sillä asenteella, että autan ravintoloitsijoita parhaan tietämykseni mukaan. Ei heitä ollut työasioissa mahdotonta auttaa.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki NELONEN ke klo 20

Teksti:Nanna Drummond
Kuvat:Timo Korhonen ja Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!